02 IANUARIE – FORMAREA DE BĂRBAțI SI FEMEI PENTRU DUMNEZEU (5)

0
42


– “Poruncile acestea “¦ să le întipărești în mintea copiilor tăi”
(Deuteronom 6:6-7) –

Învată-i pe copiii tăi cum să se raporteze la bani. Căminul tău este o clasă în care se predau aptitudini legate de gestionarea banilor, așadar învată-i că dacă îl cinstesc pe Dumnezeu din punct de vedere financiar, și El îi va cinsti. “Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade “¦ căci atunci grânarele îti vor fi pline de belșug “¦” (Proverbe 3:9-10).

Înainte de a-i da bani fiului sau fiicei tale, învată-i cum să-i gestioneze cu responsabilitate ca să evite “sindromul fiului risipitor” (Luca 15:11-32). Atitudinea fiului risipitor fată de bani și modul greșit în care i-a utilizat l-au costat scump. Dă-i copilului tău înțelepciune biblică în patru domenii ““ câștig, dărnicie, cheltuire și economisire ““ și-i vei așeza sub binecuvântarea lui Dumnezeu.

Învață-i pe copiii tăi Cuvântul lui Dumnezeu referitor la darea și luarea cu împrumut și despre credit. Într-o cultură condusă de reclame ingenioase și cărți de credit obținute ușor și cu dobânzi mari, copiii trebuie să înțeleagă care sunt consecințele deciziilor lor financiare. Versetul “învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea” (Proverbe 22:6) nu este o afirmație izolată.

Citește următorul verset: “Bogatul stăpânește peste cei săraci, și cel ce ia cu împrumut, este robul celui ce-i dă cu împrumut” (v. 7). Invață-i că ceea ce pare a fi calea rapidă spre belșug poate deveni calea sigură spre sărăcie. învată-i să-și amâne propriile lor satisfacții până când își pot permite ceea ce își doresc. Nu le garanta împrumuturi. Biblia spune: “Nu fi printre cei ce “¦ dau zălog pentru datorii “¦ pentru ce ai voi să ți se ia patul de sub tine?” (v. 26-27).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.