„Când nu este nici o descoperire dumnezeiască, poporul este fără frâu” (Proverbe 29:18)

Ce intenționezi să faci în acest Nou An? Lucrul pe care ți-l pui pe inimă va determina modul în care îti cheltuiești timpul si energia. Și același efort este necesar pentru a duce o viață neîmplinită cât si pentru una plină de semnificații.

Unii cercetători au estimat recent că, creierul omenesc are o capacitate între 10 si 100 de terabites, ceea ce înseamnă că fiecare dintre noi are loc destul să se dezvolte. Unul din lucrurile care ne aduc cea mai mare satisfacție și pe care îl poți face anul acesta este să lucrezi la dezvoltarea minții tale. „Când nu este nici o descoperire dumnezeiască (simțul direcției), poporul este fără frâu”.

Lipsa mulțumirii nu vine din absența lucrurilor, ci din absența direcției. Prea mulți dintre noi abia mai trăiesc din cauză că se mulțumesc cu mai puțin decât Ie-a pregătit Dumnezeu. Calitatea vieții tale va fi determinata de viziunea pe care o ai și de efortul pe care ești dispus să-l faci pentru a o împlini.

Așa că, oprește-te și fa o listă cu domeniile în care ți-ai dori să crești anul acesta, apoi abordează trei sau patru care sunt cele mai importante. Nu te descuraja dacă nu-ți ies lucrurile după cum dorești; nimic important nu se creează peste noapte. Pavel a spus despre credința lui: „alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești a iui Dumnezeu, în Hristos Isus” (Filipeni 3:14).

Este un proces; trebuie să perseverezi. Uneori vei avea impresia că faci doi pași înainte și trei înapoi. Dar nu renunța, E mai bine să mori de ceva decât să nu trăiești pentru nimic! Si dacă nu încerci ceva ce trece dincolo de specializarea ta, nu vei crește.

Așadar, ce mai aștepți? Aștepți viața? Dar viața te așteaptă pe tine – așa că, înainte cu Domnul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.