02 Ianuarie

0
61

” Va sfatuiesc dar eu, cel întemnitat pentru Domnul, sa va purtati într-un chip vrednic de chemarea pe care ati primit-o cu toata smerenia si blândetea, cu îndelunga rabdare; îngaduiti-va unii pe altii în dragoste, si cautati sa pastrati unirea Duhului, prin legatura pacii. Este un singur trup, un singur Duh, dupa cum si voi ati fost chemati la o singura nadejde a chemarii voastre. Este un singur Domn o singura credinta, un singur botez. ” Efeseni 4:1-5

Ca sa ilustreze binecuvântarea unitatii, cineva a asemanat viata spirituala a bisericii cu viata unui stup de albine. Asa cum bine stiti, albinele nu pot trai în mod individual si în izolare. Apicultorii au intotdeauna “albine” (plural), pentru ca niciunul dintre ei nu si-a propus vreodata sa îngrijeasca o singura albina.

Daca o albina este izolata de stup, acesteia nu i se mai poate asigura o temperatura adecvata, si hrana de care are nevoie. În doua sau trei zile petrecute în izolare, aceasta va muri, pentru ca o albina se dezvolta si-si împlineste slujirea numai într-o comunitate de albine. De aceea, în acest aspect, viata stupului de albine se poate asemana foarte bine cu viata spirituala a bisericii.

Daca unul dintre membri bisericii se desparte de partasia celorlalti, nu mai poate avea o viata din belsug. Indiferent de mediul în care acesta a ajuns, lipsit de partasia bisericii, viata lui spirituala se va ofili. Mai devreme sau mai târziu în viata acestuia vor începe sa apara semne ale mortii spirituale. Daca la început de an nu avem acea vitalitate spirituala pe care ne-o dorim, se poate ca aceasta situatie sa fie cauzata tocmai de lipsa unei legaturi fratesti cu ceilalti credinciosi. De aceia, ca membri ai bisericii, înainte de-a astepta succes în slujire si reusita în misiune, trebuie sa întarim relatiile dintre noi, printr-o strânsa legatura a dragostei.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa îndepartez orice obstacol si sa dau la o parte orice piedica ce ma separa de ceilalti credinciosi, pentru ca în acest an sa pot avea parte de binecuvântarea unei vieti din belsug, izvorâta dintr-o deplina partasie cu Tine si cu toti membri bisericii. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.