02 August

0
32

” Dati, si vi se va da ;ba înca, vi se va  turna în sâno masurabuna , îndesata, clatinata, carese va varsape deasupra . Caci cu ce masura veti masura , cu aceea vi se va masura. ” Luca 6:38

V.P. Menon, a fost un personaj politic proieminent din timpul lupteipentru independenta a Indiei de substapânirea Britabica , dupa cel de-al doilea Razboi Mondial.

Menon avea o deosebita reputatie pe care si-a câstigat-o prin ajutorarea altora.În memoriile pe care fica sa le-a scrisdupa moartea tatalui sau , aceasta aexplicatfelul cum a ajuns tatal ei sa poarte de grija saracilor.  În timpul când tatal ei a ajuns în Delhi sa cauteo slujba guvernamentala,cineval-a jefuit si i-a furat actele de identitate si toti banii pe care îi avea.

 Desi nu mai avea nici o speranta pentru reusita, tatal sau n-a vrut sa se întoarca acasa mergând pe jos si nici n-a voit sa se lase înfrânt de aceasta trista experienta. În acele momente de disperare,  el acerut însa ajutorul unui batrân, caruia i-a explicat întreaga patanie. Ca sa poata supravetui pâna va gasi o slujba si va lua primul salar, Menon l-a rugat pe batrân sa-i împrumute 15 rupii.

 Batrânul i-a dat banii asteptati, dar când Menon i-a cerut adresaunde sa-i poata returna, acesta i-a zis ca nu-i nevoie sa-i dea lui banii împrumutati, ci i-a cerut sa fie gata sa-i ajute pe toti nevoiasii care-i vor cere vre-un ajutor.

 Pentru Menon ajutorul a venit de la un necunoscut, iar banii trebuiau returnati  altor necunoscuti  aflati în nevoie. De aceea din acea zisi în tot restul vietii, Menon nu si-a uitat niciodata aceasta datorie.

Cu ozi înainte de a muri, un cersator a venit la usa locuintei din Bangalore, unde se afla Menon, cerând un ajutor pentru a-si cumpara o pereche de sandale.Desi nu putea sa se coboare din pat, vazându-i picioarele pline de rani, Menon i-a spus ficei sale sa ia din portofel 15 rupii si sa-i dea cersatorului spunând ” cu siguranta acesta este cel fata de care trebuie sa-mi platesc datoria !Acesta a fost ultimul lui act de darnicie . 


Menon a ajutat strainii aflati în suferinta , pentru caun strain l-a ajutat atunci cândsi el s-a aflat în cea mai mare nevoie.

Cu cât dam mai mult , cu atât vom fimai binecuvântati, pentru ca ni se va masura cu masura cu care am masurat.

  Rug. Doamne Dumnezeule; îti multumesc pentru toti cei ce m-au ajutat atunci când am fost în lipsa. Ajuta-ma acum sa pot folosibinecuvântarile pe care le-am primit , pentru ca si eu sa pot fi o binecuvântare. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.