01 Nov. PERFECțIUNE ȘI PĂSTRARE

0
37
Cel ce v-a chemat este credincios și va face lucrul acesta. (1 Tesaloniceni 5.24)

Ce va face El? El ne va sfinți în întregime. El va face lucrarea Sa de curățire, până când noi vom fi desăvârșiți din toate punctele de vedere. El vrea să păstreze “tot ce este în noi, duh, suflet și trup, neprihănite până la venirea Domnului nostru Isus Cristos”. El nu va îngădui să cădem din har, nici să cădem sub stăpânirea păcatului. Ce favoare măreață! Să-L preamărim pe Cel ce ne dă aceste daruri nemeritate.

Cine va face acest lucru? Dumnezeul păcii care m-a chemat de la întuneric la lumina Sa minunată și din moartea duhovnicească la viața veșnică în Isus Cristos. Numai El poate să facă acest lucru. O lucrare de desăvârșire și de păstrare de felul acesta nu poate veni decât de la Dumnezeul oricărui har.

Pentru ce va face El lucrul acesta? Fiindcă El este credincios; credincios făgăduinței prin care El s-a însărcinat să mântuiască pe cel ce crede; credincios Fiului Său, a cărui răsplată este sa vadă că poporul Său este înfățișat fără pată; credincios lucrării pe care a început-o în noi și pe care El n-o poate întrerupe până n-o va duce la bun sfârșit. Sfinții nu se sprijinesc pe credincioșia lor proprie, ci pe credincioșia Mântuitorului lor care este neschimbată.

Vino, suflete al meu, aici este un ospăț măreț, cu care să începi o lună întunecată. Poate afară să fie ceață, dar înăuntru trebuie să strălucească soarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.