01 Noiembrie

0
20

“Semanatorul a iesit sa semene samînta. Pe cînd semana el, o parte din samînta a cazut lînga drum : a fost calcata în picioare , si au mîncat-o pasarile cerului .”Luca 8:5

Într-o noapte o doamna a visat ca mergea printr-un nou magazin. În timp ce trecea de la un raion la altul, a ramas foarte surprinsa cînd L-a vazut pe Domnul Isus lucrînd în spatele unei case de marcat. Ce este de vînzare la acest raion ? a întrebat ea foarte curioasa . Tot ceea ce-ti doreste inima a raspuns Domnul !

Era de necrezut pentru ea ca putea sa vorbeasca cu Domnul , fata în fata, iar Domnul tocmai îi spusese ca poate sa primeasca tot ceea ce-si doreste. De aceea dupa ce s-a gîndit putin , acea doamna a cerut Domnului : pace, dragoste, eliberare de frica si multa fericire ! Doresc aceste roade nu numai pentru mine , ci pentru toti locuitorii pamîntului.

Auzindu-i cererea, Domnul a zîmbit, apoi i-a zis : “Cred ca ai înteles gresit ; draga mea . Aici noi nu vindem roade , ci numai semintele acestora !

Domnul Isus a spus o pilda despre semanatorul care a mers sa semene samînta. Nu toate semintele pe care acesta le-a semanat au ajuns sa germineze. Unele au cazut lînga drum si au fost mîncate imediat de pasari. O lata parte au cazut pe stînca unde nu au gasit sol adecvat pentru încoltire . Iar o alta parte au cazut între spinii ce au înabusit noile plante.

Au fost însa si seminte care au cazut într-un pamînt bun care au încoltit , au crescut si au adus roada . Unele 100 % altele 60 % iar altele 30 %.

Cred ca multi dintre cei ce au ascultat aceasta pilda îsi ziceau în inima lor : ” Ce vrea sa spuna Domnul cu acest exemplu ? Ei se asteptau sa auda învataturi teologice mult mai profunde , iar Domnul le vorbea despre ceea ce era atît de cunoscut si obisnuit pentru ei !

Folosind însa aceste adevaruri arhi- cunoscute , Domnul Isus a dorit sa arate ca nu toate semintele ajung sa aduca roada. Iar cele ce rodesc nu au aceiasi masura de rod !

Samînta Cuvîntului lui Dumnezeu care a ajuns în inima ta va aduce roada ? Iar procentul rodirii va fi de 100 % ?

Rug . Doamne Isuse ; fii Tu gradinarul inimii mele si ajuta-ma sa primesc, sa pastrez si apoi sa las Cuvîntul Tau sa rodeasca deplin si în viata mea. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.