01 Martie

1
188


” Care dintre acesti trei, ti se pare ca a dat dovada ca este aproapele celui cazut între tâlhari ? “Cel ce si-a facut mila cu el”, a raspuns învatatorul Legii. ” Du-te de fa si tu la fel”, i-a zis Isus.” Luca 10:36-37

Într-o zi un angajat a venit la serviciu cu o ora mai târziu. Pentru ca era zgâriat si plin de vânatai pe fata si pe coate, seful sau l-a întrebat : ” John; ce-ai patit de ai ajuns în halul acesta ?”

Ma grabeam sa ajung la servici, i-a raspuns angajatul, si-am alunecat pe scari, cazând de pe o treapta pe alta tot etajul! Si asta ti-a luat o ora; a continuat cu întrebarile seful ?

Nu-i nici un pic de mila în atitudinea sefului; nu-i asa?

Acelasi lucru s-a întâmplat si în cazul preotului si-al levitului despre care a vorbit Domnul Isus în cea mai cunoscuta pilda pe care a spus-o. Acestia, desi au vazut durerea celui cazut între tâlhari, au trecut înainte pe alaturi, ca si cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Domnul Isus ne-a aratat însa ce înseamna a avea mila de cei aflati în suferinta, atunci când îl prezinta pe acel samaritean, care desi era în calatorie, s-a oprit lânga cel cazut, i-a legat ranile, dupa ce le-a uns cu untdelemn si l-a dus la un han. Dupa ce s-a asigurat ca totul este în ordine, acesl samaritean l-a platit pe hangiu ca sa-i poarte de grija celui aflat în suferinta, pâna ce avea sa se faca bine.

Dupa ce a prezentat marturia Samariteanului, Domnul Isus a spus celui ce voia sa stie cine îi este aproapele: ” du-te de fa si tu la fel!”

Cine-ti este aproapele care asteapta în aceasta zi un semn de mila si dragoste din partea ta? Du-te si fa-i si tu la fel !

Rugaciune: Doamne Isuse; iarta-ma ca am fost nepasator fata de nevoile celor din jur. Ajuta-ma astazi sa pot arata mila, facându-le la fel cum si Tu m-ai slujit. Amin.


1 COMENTARIU

  1. Vreau sa ma ierti Isuse, si sa uit timpul cand am stat nepasatoare fata de cei cazuti,te rog Doamne sa imi dai un duh de rugaciune sa ma rog pentru cei ramasi in lumea pieritoare,si sa te caute pe Tine Isuse,sa nu le dai liniste pana nu te gasesc,sa primeasca si ei viata cu Tine.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.