01 Mai -EL A BIRUIT (1)

0
47

“Le-a făcut de ocară înaintea lumii” (Coloseni 2:15)

Crucea este universal recunoscută drept simbolul credinței creștine. Cu toții am văzut jucători de fotbal făcându-și semnul crucii înainte de a lovi mingea “¦ magazine de bijuterii care vând cruciulițe de aur “¦ și brutari care sărbătoresc Paștele cu pâinișoare însemnate cu o cruce.

Un autor spune: “Creștinismul a devenit o religie a crucii ““ spânzurătoarea, scaunul electric, camera de gazare, în termeni moderni. De obicei, când cineva moare pentru o crimă, ne gândim la acea persoană ca la un eșec. Totuși, Pavel a spus mai târziu că “El, după ce ne-a iertat toate greșalele. A șters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră și ne era potrivnic, și l-a nimicit, pironindu-l pe cruce. A dezbrăcat domniile și stăpânirile, și le-a făcut de ocară înaintea lumii, după ce a ieșit biruitor asupra lor prin cruce”. Mă gândesc la anumite persoane din vremurile noastre care au dezarmat puterile lumii.

Șerifii rasiști care l-au închis pe Martin Luther King Jr”¦ sovieticii care l-au deportat pe Solzhenitsyn “¦ autoritățile care l-au închis pe Nelson Mandela “¦ toți credeau că rezolvă o problemă. În schimb, cu toții au sfârșit prin a-și demasca propria lor violență și nedreptate “¦ Când a murit Domnul Isus, până și un soldat roman aspru a fost atât de mișcat încât a exclamat: “Cu adevărat, acesta a fost Fiul lui Dumnezeu!” (Matei 27:54).

El a văzut diferența dintre brutalii săi colegi și victima lor Care i-a iertat dându-și sufletul pentru ei. Chipul palid al celui țintuit pe cruce a demascat puterile cârmuitoare ca fiind niște dumnezei falși care și-au încălcat propriile promisiuni mărețe de pietate și dreptate.

Religia, nu lipsa ei, l-a acuzat pe Domnul Isus; legea, nu fărădelegea l-a dat la moarte. Prin falsele lor procese de judecată “¦ biciuire și împotrivire violentă față de Isus, autoritățile politice și religioase și-au arătat adevărata lor faț㔦 Fiecare asalt a dat în vileag ilegitimitatea lor și cu toate acestea, în cele din urmă ““ El a biruit!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.