01 Iunie

0
45

” Nu voim, fratilor , sa fiti în necunostintadespre cei ce au adormit, ca sa nu va întristati ca ceilalti cari n-au nadejde. Caci daca credem ca Isus a murit si a înviat, credem si ca Dumnezeu va aduce înapoi împreuna cu Isuspe cei ce au adormit în El.” I Tes.4:13-14

 Primul presedinte al Statelor Unite, care n-a folosit Biblia în momentul depunerii juramântului a fost Franklin Pierce. Stiti de ce ?

 Motivatia lui a fost o trista experienta personala. Dupa ce a fost ales prin scrutin electoral national, cu numai doua saptamâni înaintea depunerii juramântului, noul presedinte împreuna cu sotia si fiul sau , au dorit sa faca o calatorie în New Hampshire.

Aceasta calatorie urmasa se faca cu trenul. N-a trecut însa prea mult timp de când trenul plecase din statia Concorde, când deodata masina în care era presedintele a început sa se clatine. A urmat apoi o smuncitura si masina a sarit pe terasament. Presedintele si sotia sa au scapat din accident cu numai cîteva zgârieturi, dar fiul lor a fost ucis.

În urma pierderii fiului sau , Franklin a fost devastat launtric. De aceea ca multi dintre noi si-a pus mereu aceiasi întrebare : “De ce Doamne ai îngaduit aceasta mare tragedie tocmai în acest timp de mare triumf ?”

 El a ajuns asa de marcat de aceasta încercare încât a refuzat safoloseasca Biblia, la depunerea juramântului.

Sa nu lasam ca momentele de disperare prin care trecem sa ne departeze de Dumnezeu, ci tocmai în aceste clipe sa chemam mai mult numele Domnului, pentru ca ziua necazului sa ne apropie de Dumnezeu.

 Rug. Doamne Dumnezeule ; îti multumesc ca si în ziua durerii detii controlul tuturor lucrurilor ; de aceea sjut-ma sa ma încred în Tinesi sa astept cu rabdare ajutorul Tau. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.