01 August – CUM SĂ TE COMPORTI ÎN BISERICĂ

0
50

-“Să știi cum trebuie să te porți în casa lui Dumnezeu”
(1 Timotei 3:15) –

Biserica este asemenea unei grădini; are un potențial uriaș de creștere și de frumusețe. Dar cultivarea unei grădini necesită timp și muncă; de asemenea necesită supravegherea buruienilor și smulgerea lor înainte ca ele să crească și să-ți distrugă plantele. Două din cele mai obișnuite buruieni în biserică sunt:

1) Favoritismul. “Atunci Petru a început să vorbească și a zis: “în adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor, ci că în orice neam, cine se teme de El, și lucrează neprihănire este primit de El. El a trimis Cuvântul Său fiilor lui Israel” (Faptele Apostolilor 10:34-36). Petru, care se lupta cu prejudecata, a spus: “Acum îmi dau seama că Dumnezeu nu arată favoritism”. Dar tu? ți-ai dat și tu seama? Sau interacționezi doar cu “cei ca tine”? Bisericuțele în biserică sunt o înaltă trădare a împăratului împăraților. Dacă există un suflet singur în biserica ta, ai de lucru! Biblia spune că Dumnezeu “dă o familie celor părăsiți” (Psalmul 68:6). Când oamenii sunt timizi, răniți, nesiguri sau nu au încredere, trebuie să mergi la ei și să-i incluzi în grupul tău de părtășie.

2) Bârfa. “Nu vă vorbiți de rău unii pe alții, fraților!” (lacov 4:11). Când auzi o bârfă despre cineva, oprește răul în fașă. Dacă nu ești dispus să vorbești direct cu acea persoană, nu vorbi despre ea. Și nu-i lăsa nici pe alții să vorbească. Bârfa este arta de a nu spune nimic și de a nu lăsa nimic nespus. Dacă dorești să promovezi armonia în familia lui Dumnezeu, ferește-te de bârfă și de bârfitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.