16 Iulie “Să priviți ca o mare bucurie” (Iacov 1:2)

0
87

Max Lucado scrie: “Când olarul face un vas, el verifică cât este de solid scoțându-l din cuptor și ciocănindu-l. Dacă “cântă”, este pregătit. Dacă scoate un zgomot surd, este pus înapoi. Caracterul este și el verificat prin “lovituri” “¦ telefoane în miez de noapte “¦ profesori țâfnoși”¦ mâncăruri arse “¦ cauciucuri sparte “¦ termene de predare nerealiste. Ciocnirile scot la iveală cele mai rele lucruri din noi. Ele nu sunt atât de mari încât să ajungă o criză, dar dacă sunt prea multe, ai grijă. Ambuteiaje în trafic “¦ cozi lungi “¦ colegi dificili “¦ haine murdare aruncate pe jos “¦ ciocnire. Ciocnire. Ciocnire. Cum reacționezi? Printr-o melodie sau printr-un sunet surd? Domnul Isus a spus: “din prisosul inimii vorbește gura” (Luca 6:45) și nimic nu revelează adevărata natură a inimii decât o ciocnire puternică “¦ nu în momentele memorabile, ci în învălmășeala vieții de zi cu zi. Dacă ten­dința ta este mai mult să scoți un sunet spart decât o melodie, îmbărbătează-te.

Există nădejde pen­tru noi cei ce scoatem sunete sparte. Începe prin a-I mulțumi lui Dumnezeu “¦ nu cu jumătate de inimă “¦ ci bucurându-te, sărind de bucurie, mulțumindu-I din adâncul inimii. Iacov scrie: “să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări, ca unii care știți că încercarea credinței voas­tre lucrează răbdare”. Dumnezeu te “înghiontește””¦ spre binele tău. Vei fi testat”¦ așa că ai face bine să înveți din aceste încercări. Privește-le ca pe niște oportunități de a-ți dezvolta răbdarea și per­severența.

Fiecare ghiont te ajută sau te rănește, în funcție de cum îl privești. Ferește-te de alunecare “¦Pentru fiecare dintre noi există momente în săptămână când poți anticipa o cantitate neobișnuită de încercări. Mergi cu capul sus “¦ înarmează-te cu rugăciune “¦ nu renunța “¦ și ține minte că nici o lovitură de acest fel nu este fatală. Toate loviturile lucrează împreună spre bine când îl iubești și îl asculți pe Dumnezeu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.