Cauta fericirea

3
16

1.Cauta fericirea-si nu o vei gasi niciodata
Cauta banii, si vei deveni bogat si poate corupt. Cauta-te numai pe tine insuti, si vei fi plin de eul tau si poate foarte infumurat.

Cauta fericirea. Iti este oferit spre cumparare in cutia de scrisori, prin afise si anunturi pe strazi si drumuri, in pravalii si magazine, in toate reclamele de pe toate canalele de televiziune. Ti se vand mii de vise intr-o lume care vorbeste de o mie de ori mai mult despre fericire”¦si minte.

Cauta fericirea in bani si averi, si nu o vei gasi niciodata.

Fericirea este ca o umbra: te urmareste cand nu te gandesti la ea! Fericirea este ca un ecou in adancul inimii tale; iti raspunde cand te daruiesti pe tine insuti.

2.Incepe cu un zambet
incepe ziua cu un zambet. Incepe fiecare dimineata cu o inima prietenoasa. Munca te va obosi atat, vei putea sa te bucuri mai mult de partile frumoase ale vietii. Pentru semeni, o fata vesela in fiecare zi este o noua raza de soare.

Daca iese prost, nu prea pui la inima. Propria suparare devine mai mica si povara celorlalti mai usoara. Un bolnav prinde curaj datorita tie si cine este in intuneric vede o raza de speranta. O fata prietenoasa si un cuvant prietenos devin ingeri salvatori.

Nu, nu nu ai o fata urata. Nu cred asta. Toate fetele sunt frumoase, daca in spatele lor se afla o inima buna. Si fata ta cea mai frumosa este fata prietenoasa. De aceea, stai in fiecare dimineata in fata oglinzii cu acest mic exercitiu al inimii:
“omule fii multumit ca traiesti.
Azi nu exista o fata amarata.
O fata trista nu este nimanui de folos.
Va fi o zi buna. Vreau sa fiu recunoscator.
Inima mea sa fie libera de ura si invidie.
Pot sa fiu fericit.”

3. Atitudinea prietenoasa este un miracol. Atitudinea prietenoasa transforma oamenii. Atitudinea prietenoasa schimba oamenii.

4. Nu pe celalalt mal
De ce privesti intotdeuna dincolo? De ce gandesti mereu ca ceilalti- prieteni, cunoscuti, vecini- au mai mult noroc? Spui atat de usor: celorlati le merge mult mai bine . Iar eu imi dau toata silinta si nu realizez nimic.
Malul celalalt este intotdeauna mai frumos. Este mai departe, iar tu privesti fix, ca inmarmurit, aparentele frumoase. Te-ai gandit vreodata ca si cei de pe celalalt mal se uita la tine si se gandesc ca tu ai mai mult noroc, pentru ca si ei vad numai aparentele inselatoare. Grijile tale, mici si mari, pe acelea ei nu le cunosc.”

Cauta fericirea
Da o nota acestui articol

3 COMENTARII

  1. NUMELE MEU?! nu il stiu, doar atat stiu ca imi este scris pe o piatra alba; ANUL NASTERII?! m-am nascut de doua ori:prima data m- am nascut in lumea asta;iar a doua oara m-am nascut pentru cer;ORIGINEA MEA?!am fost rob in lumea aceasta dar acum sunt fiica,iar TATAL meu e stapanul UNIVERSULUI;OCUPATIA MEA?!caut sa plac DOMNULUI meu,caci a Lui sunt;UNDE LOCUIESC?!la inceput eram in Sodoma,iar strada mea era intunericul,nr casei era 666, dar destinatia mea s_a schimbat cand m-am nascut a doua oara,m-am mutat din Sodoma, am fugit de la stapanul pamantului acestuia,m-am indepartat de lume,iar acum locuiesc pe un munte la marginea lumii,un loc de unde incepe CERUL;NOUA MEA ADRESA?!TARA DE SUS,IMPARAT DL.ISUS,calea MANTUIRI,strada DE AUR,iar prieteni si vecini sunt INGERI,ii aud in fiecare zi cantand;STUDIILE?! invat in scoala Tatalui meu:DRAGOSTEA,BUCURIA,PACEA,BUNATATEA SI RABDAREA,FACEREA DE BINE,CREDINCIOSIA,BLANDETEA SI INFRANAREA POFTELOR pentru a ajunge in Tara de sus,iar profesorul meu este IMPARATUL CERULUI.DACA SUNT CASATORITA?!sunt logodita.Mirele meu e plecat.Dar, inainte sa plece ma pecetluit cu puterea Sa,nu mi sa spus data nunti,dar eu ma pregatesc ca sa fiu gata si cand va reveni sa pot sa-i ies in intampinare,tocmai imi spalasem haina in sange, am fost supusa unei judecati atunci cand mi-am ucis Eul,dar nu mi-a parut rau caci in schimb am fost condamnata la fericire;CE MI PLACE SA FAC?!sa calatoresc,de fapt eu calatoresc am pornit spre CANAAN;DREPTURILE MELE?! am dreptul la intregul cer,si am dreptul sa port numele Mirelui ca atunci cand VA veni sa ma cunoasca;

  2. existenta tuturor e mai angrenata catre suprafata deca catre interior…desi din interior se naste suprafata…
    tot ceea ce gandim se reflecta din atitudinea noastra…tot ceea ce simtim reiese din privirea noastra…dar uneori atat de mult ne sustinem convingerile incat ajungem sa ne mintim..si sa scoatem la iveala ceea ce nu suntem…vrand sa dam la o parte tot ceea ce nu ne place la noi…astfel reusim foarte bine sa ne dam licenta in drept …devenind cei mai buni avocati si judecatori…lumea e plina de asa ceva…fiecare din noi este un judecator…o victima..si un avocat al apararii…dar cine…si oare cati dintre noi se mai intorc cu privirea spre ei insisi…doar ca martori…daca ai incredere in tine…Dumnezeu deja este in apropiere…te-a simtit…a simtit creatia care ii intretineexistenta prin credinta…oare voi…cei care cititi…cum intelegeti aceste vorbe?…sau poate veti trece cu vederea…dar veti alege sa ramaneti la aceleasi obiceiuri…invata sa nu mai critici…oamenii toti..au nevoie de iubire…dar nu stiu cum sa o ceara…si mai ales nu stiu sa o gaseasca in ei…de multe ori aleg calea gresita…o cauta in ceilalti…de aici toate dezamagirile…fiindca de la bun inceput au plecat cu o dorinta..iar viata este un joc…si un paradox…nu este o formula…fixa..care da acelasi rezultat…totul trebuie lasat sa curga asemeni unui rau…curgi si tu cu el…raul esti tu…viata esti tu

  3. ma gandeam in ultimele zile,la suferinta care ne-o provocam singuri, oriunde te uiti chiar si in biserici vezi numai fete posomarate care poate si-ar dori sa fie in alta parte sau cel putin sa fie altcineva…cred ca mai intai de a iubi pe cineva ca pe tine insuti trebuie sa te iubesti pe tine…pentru ca nu cred ca cineva ar vrea sa fie iubit doar cat se iubeste el pe sine….parerea mea.
    cu cat ma iubesc mai mult pe mine,Il iubesc pe dumnezeu finca ma creat asa,,, acel verset care spune ca cine isi iubeste viata o va pierde ,,face o comparatia pentru ca cine iubeste viata mai mult decat pe cel care a dat viata o va pierde,,,a doua parte spune clar ca cine o va pierde pentru Dumnezeu,,,adica cine este gata sa o ofere altora cu bucurie ,,a inteles cu adevarat semnificatia vieti,,,adica ca viata este cel mai pretios lucru care il putem da cuiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here