Vesti din India

0
52

Pentru misionarii ce lucreaza în India, Dumnezeu a deschs usi pentru mari oportunitati în slujire . În ultimul lor raport , ei ne povestesc despre aceste binecuvîntari. Mijlociti înaintea lui Dumnezeu pentru ca lucrarile începute sa fie împlinite cu credinciosie .

250 – de copii beneficiaza de posibilitatea de a invata sa scrie si sa
citeasca

Cu ajutorul lui Dumnezeu ,am deschis pana in prezent sapte scoli si sunt mai bine de 250 de copii care vin sa invete sa scrie si sa citeasca. In luna aceasta , invatatorii au primit manuale dupa care ii vor invata pe copii,
iar copiii au primit niste tablite mici pe care sa învete sa scrie. În acest fel pot simti si ei emotia primelor zile de scoala.

Privindu-i pe acesti copii ,adunati acum pentru a învata sa srie si sa citeasca , ni se frange inima. Pîna mai ieri , îi vedem in fiecare zi pe strada, unii muncind din greui iar altii cersind.Toti erau saraci suferinzi si murdari. Acum cand este mai frig aici, apa murdara si infecta a devenit si mai greu de suportat pentru ei . Dupa timpul lung de ploaie si umiditate , acum acesti copii au nevoie de caldura.

Unii dintre ei au gasit aceasta caldura în scolile pe care le-am deschis în zona Jhanjharpur.

Zilele trecute noi misionarii de aici, ne uitam pe pozele facute in Jhanjharpur si privind imaginile, am retrait experientele luptei pe care am purtat-o pentru a împlini aceasta slujire. Nu putem uita faptul ca toate investitiile provin de la dumneavoastra, oameni care a-ti ales un alt sistem de valori , hotarînd din putinul dumneavoastra sa-i ajutati pe acesti copii în nevoie.

În una dintre aceste poze am vazut o fetita care are numai o mana. Si ea a ales sa treaca granita analfabetismului, venind la una din scolile pe care le-am deschis pentru a învata sa scrie si sa citeasca.

Pe data de 14 noiembrie va fi, (sau a fost), depinde cand cititi aceste
randuri, ziua copiilor in India. Am dorit asa mult sa fim cu ei, insa din anumite motive nu vom putea ajunge la ei. Inima noastra este acolo asa dupa cum stiu ca si inima dumneavoastra este aici.

O noua scoala si noi investitii

Tot in luna octombrie am demarat si construirea unei mici încaperi pentru scoala, mai bine zis un acoperamant facut din bambus ,sub care copiii pot sta sa invete. Terenul l-am primit de la stat, la cererea satenilor, ca aport al lor
la aceasta initiativa, caci bani ei nu au. Noi insa vom ridica cu
ajutorul Domnului aceasta incapere care poate ca in Romania ar arata
mai degraba ca un loc pentru animale, dar pentru ei va fi “Scoala”.

Deasemenea pentru ca ei stau jos pe pamant, iar acum este racoare, va
trebui sa cumparam ceva pentru pus pe jos ca, acesti micuti sa nu se
imbolnaveasca. Prin toate aceste initiative, capatam o tot mai mare acceptare din partea satenilor, care speram sa fie o usa deschisa pentru ca ei
sa poata primi mantuirea lui Dumnezeu.

O noua masina de cusut

Spuneam in raportul trecut ca in jur de 30 de femei participa
la cursul pe care l-am initiat pentru a le invata, croitorie. Problema
a fost insa ca aveam doar o masina de cusut pe care ne-o imprumutase
cineva si care mai tarziu ne-a cerut-o înapoi . Cu ajutorul lui Dumnezeu noi am reusit sa cumparam alta si sa le-o trimitem . Credem ca dupa ce aceasta serie va termina cursul, o alta grupa va incepe sa învete sa deprinda aceasta îndemînare .În acest fel vom putea folosi masina de cusut pentru ca femeile, care nu au nici un statut social in sat, sa poata sa devina utile
societatii in care traiesc. Mai mult decat atat stînd în partasie cu misionarii si învatînd si Cuvîntul lui Dumnezeu , sa poata sa devina fiice ale cerului .

Întîlniri pentru dezvoltarea societatii si-a educatiei

Alaturi de aceste activitati au fost organizate 6 intalniri in
diferite sate in care s-a pus accentul pe dezvoltarea societatii in
care traiesc si-a nivelului de educatiei. Aceste intalniri au rostul de
a-i ajuta pe bastinasi sa inteleaga nevoia de a se deschide pentru schimbarile si proiectele pe care le vom începe precum si pentru a-i determina sa înteleaga cît de important este sa-si trimita copiii la scoala .

Oamenii si autoritatile au fost atat de receptive la aceasta initiativa , incat recent ne-au oferit o cladire ce a fost construita sa devina o clinica medicala, dar care din lipsa de fonduri nu a fost folosita niciodata. Aceasta cladire trebue doar putin renovata pentru a o putea folosi. Pe moment însa a trebiut sa refuzam aceasta oferta , pentru ca nu putem acoperi toate nevoile mai ales ca iarna este atît de aproape iar noi suntem concentrati în a împlini cele mai urgente nevoi.Grija noastra este sa ajutam cu ceva haine pe cei ce sunt extrem de saraci, si n-au cu ce sa se îmbrace . Iar aici zona este plina cu astfel de oameni.

Chiar Goraknath, care locuieste impreuna cu familia intr-o casa pentru
care cu greu poti folosi denumirea de casa, spunea: “ei nu sunt saraci
ca noi, ci sunt mult mai saraci”.

Citind acest articol va cerem sa va rugati pentru acesti oameni,si mai ales ca Dumnezeu sa ne dea întelepciune sa stim cum sa-i slujim, ca nu cumva inima lor sa se închida fata de Vestea Buna a Evangheliei si aceste oportunitati sa înceteze atunci cînd vom începe lucrarea spirituala . De multe ori traim aceeasi experienta pe care o cunoastem bine si în România : este greu de zidit ; dar asa de usor de darîmat.

Dumnezeu sa va asculte rugaciunile si sa va rasplateasca pentru jertfa dragostei voastre facuta pentru noi si pentru acesti oameni în nevoie

M & L din India

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.