LACRIMI PENTRU CRESTINII DIN SIRI LANCA

1
60

Presedintele din Siri Lanca, a anuntat ca oricine va incita pe budisti în mod public sa-I atace pe crestini si locurile lor de închinare , va fi condamnat cu fermitate.
Într-o cuvîntare publica , Chandrika Bandaranaike Kumaratunga , s-a adresat mijloacelor media cerîndu-le sa actioneze cu responsabilitate si sa promoveze armonia etnica si religioasa.
Aceasta atentionare a fost facuta dupa ce guvernul acestei tari a fost confruntat cu lobiul sustinut al unei organizatii Budiste, patronate politic, ce incita la atacuri împotriva crestinilor si-a tamililor.

Acest ultim val de ostilitate anti crestina a rabufnit dupa moartea instantanee a celui mai renumit calugar Budist din Siri Lanca.

Venerabilul Gangodawila Soma Thero, un calugar, campion al Budismului nationalist, a murit la mijlocul lunii decembrie anul trecut , în timp ce vizita Rusia. Cu toate ca autopsia a aratat ca a murit din cauze naturale, mijloacele media din Siri Lanca, au speculat acest eveniment înconjurîndul în mister. Ei au sugerat o alta cauza a mortii acestuia ; indicînd o posibila conspiratie crestina. Cineva dintre suporterii acestui calugar , a pretins chiar ca el ar fi fost al patrulea pe o lista tinuta secreta de crestini , ce urmeaza a a fi assasinati.

Tamilii au devenit si ei o tinta a acestei razbunari, în urma unui zvon fals prin care erau încriminati ca au denigrat moartea acestui calugar. La înmormîntarea acestuia un mic grup de calugari nationalist, au chemat pe cei prezenti la “razboi sfînt ” împotriva crestinilor.

În 5 zile între 24 si 29 decembrie, Alianta Evanghelica din Siri Lanca au anuntat 20 de incidente si atacuri violente manifestate împotriva crestinilor si tamililor. Cel putin 15 oameni au fost raniti. Unul dintre ei descoperit a fi crestin , la un serviciu de înmormîntare a fost batut cu cruzime de multimea prezenta. Doua biserici într-un cartier de est al capitalei , au fost vandalizate.

Pe 29 decembrie, un mare grup de Budisti au protestat aratînd ca fiind neetica , convertirea la crestinism.Ei au cerut promulgarea în regim de urgenta a unei legi care sa interzica convertirea la crestinism.

Mii de postere color , purtînd sloganuri anticrestine au aparut pe strazile din Colombo. Si chiar organizatiile crestine nu au scapat de aceasta provocare , devenind o tinta a acestei împotriviri.

Solidaritatea Crestina Internationala , a cerut sa fie introdusa în Camera Comunelor din Anglia o atentionare pentru guvern.
Aceeasi organizatie prin directorul ei ; Stuart Windsor, a spus :

” Noi salutam atentiopnarea facuta de presedintele Kumaratunga, dar suntem interesati de aceasta situatie în care atacuri asa de violente au fost îndreptate împotriva crestinilor si tamililor în ultimile doua luni.
Cerem autoritatilor din Siri Lanca , sa faca investigatii si sa duca în justitie pe toti cei responsabili de acestea. De asemenea cerem guvernului din Siri Lanca, sa faca un pas mai departe si sa promoveze o lege care sa asigure armonia interconfesionala.
C.S.W.

1 COMENTARIU

  1. nu trebuie sa ne mire faptul ca se intampla astfel de incidente deoarece dnul Isus ne
    -a avertizat prin cuvantul sau (matei 10:22)ca vom fi urati de toti din pricina numelui sau pentru noi se pune intrebarea daca suntem gata sa suferim din pricina lui Isus pentru ca fie ca vrem sau nu vrem astfel de vremuri vor veni si peste noi in care va trebui sa dam socoteala de credinta si nadejdea noastra in domnul Isus Dnul sa ne ajute sa cerem putere pentru astfel de vremuri care nu sunt departe amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.