Ghid de citire a Bibliei volumul 4

0
216

Ghidul de citire a Bibliei ““ Volumul 4 conține un program de citire a Bibliei în mod alternativ incluzând pasaje din Vechiul Testament și pasaje din Noul Testament care prezintă caracterul, viața și slujirea unor personaje Biblice.

Acest program de citire a Bibliei este structurat pe zile, săptămâni și luni, incluzând textele pentru citirea zilnică, urmate de șapteîntrebări referitoare la personajele biblice din săptămâna respectivă, un verset de memorat și o aplicație practică. În acest Ghid întrebările se referă la personaje Biblice prezentate în ordine alfabetică și au drept scop să ne ajute să descoperim caracterul, viața și slujirea personajelor menționate în Sfânta Scriptură. Pentru a descoperi ce spune Biblia despre aceste personaje, după fiecare întrebare din acest ghid este menționat un număr de texte din Sfânta Scriptură care ne vor ajutasă găsim răspunsurile potrivite.

La încadrarea în pagină între aceste întrebări este rezervat un spațiu, în care răspunsurile pot fi trecute direct pe carte. Pentru a facilita citirea Sfintei Scripturi și a urmări progresul efectuat, recomandăm ca la începutul acestui program, ghidul să fie personalizat, adăugând în spațiile rezervate luna și data calendaristică.

Acest Ghid de citire a Bibliei este recomandat pentru timpul devoțional personal, grupele de părtășie, bisericile mici, precum și pentru bisericile care doresc să citească Sfânta Scriptură în mod sistematic. În cazul în care acest ghid este folosit în cadrul grupelor de părtășie și în biserici, recomandăm coordonatorilor acestora, misionarilor și păstorilor, ca pe lângă răspunsul pentru fiecare întrebare, la întâlnirile destinate acestui program de citire a Bibliei, să prezinte și un mesaj care să aibă ca temă cel mai important adevăr descoperit în porțiunea Scripturii citită în săptămâna respectivă. Pentru ca acest ghid să fie folosit ca o unealtă pentru plantarea de biserici noi, recomandăm celor ce au terminat citirea Scripturii după Ghidul de citire a Bibliei -Volumul 1, să continue citirea Sfintei Scripturi folosind celelalte volume, dar să înceapă și un grup nou pe care să-l conducă pentru citirea Sfintei Scripturi începând cu Volumul 1 al acestui ghid și continuând cu celelalte.

 

Acest Ghid de citire a Bibliei face parte dintr-un program național de citire a Sfintei Scripturi care include:

 Ghidul de citire a Bibliei în ordine cronologică ““ Volumul 1 ““ cu întrebări privitoare la contextul Bibliei.

 Ghidul de citire a Bibliei în ordine cronologică ““ Volumul 2 ““ cu întrebări privitoare laînvățătura Bibliei.

 Ghidul de citire a Bibliei în ordinea cărților Bibliei -Volumul 3 ““ cu întrebări privitoare la portretul Domnului Isus prezentat de fiecare carte a Bibliei.

 Ghidul de citire a Bibliei alternativ ““ pasaje din Vechiul și din Noul Testament – Volumul 4 ““ cu întrebări privitoare la personaje Biblice.

 Ghidul de citire a Bibliei în ordine cronologică – Volumul 5 ““ cu întrebări privitoare la progresul revelației lui Dumnezeu.

 

 

Aceste volume ale Ghidului de citire a Bibliei sunt realizate de echipa misiune.ro, coordonată de pastor Dan Boingeanu. Multiplicarea acestor materiale este permisă doar în număr limitat în cadrul bisericilor locale sau a grupelor de studiu, fără a se realiza o sursă de profit. În oricare altă situație, solicitați aprobarea echipei www.misiune.ro, care deține dreptul de copyright.

Pentru întrebări și comenzi folosiți adresa de e-mail: office@misiune.ro

 

 

 

“Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi și noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale și atunci vei lucra cu înțelepciune.” Iosua 1:8

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.