45 ANI de RADIO CREȘTIN în limba ROMÂNĂ

1
78

O PIATRĂ DE ADUCERE AMINTE în 2006

(Samuel a luat o piatră pe care a pus-o între Mițpa și Șen, și i-a pus numele Eben-Ezer (Piatră de ajutor), zicând: “Până aici Domnul ne-a ajutat.” ““ 1Ssamuel 7:12)

Din când în când, trebuie să ne oprim din muncă și alergarea zilnică spre a vedea binecuvântările, izbânzile și victoriile pe care Dumnezeu le-a dat lucrării Evangheliei în țară sau comunitate. Asta înseamnă o privire retrospectivă și evaluare, împreună cu rugăciune de laudă și închinare adusă Celui ce conduce toate lucrurile spre binele celor ce-L iubesc și spre gloria mărețului Său nume.

În acest an, punem o nouă piatră de aducere aminte a providenței lui Dumnezeu în lucrarea din România: 45 de ani de radio in limba română prin Trans World Radio.

Pentru români 45 este un număr simbolic, ceva similar cu cei 40 de ani de pribegie a națiunii ebraice, reprezentând pribegia națiunii noastre prin pustia comunismului ateu. Împreună cu credincioși și Biserici evanghelice vom celebra biruința Domnului în transmiterea Evangheliei Mântuirii prin radio, în ciuda împotrivirii celui rău si acoliților lui. Știm ce a însemnat acea perioada neagră pentru credincioșii evanghelici și ne amintim de bucuria de a asculta, în fiecare seară, de cele mai multe ori pe ascuns, Cuvântul dătător de speranță al Evangheliei transmis pe unde radio de la stația din Monte Carlo.
Este o ocazie să-i mulțumim împreună Domnului pentru această binecuvântare națională, fie că ai fost sau ești un beneficiar al acestui har fie că vei deveni unul.

Iată ce dorim să facem, împreună cu ascultătorii noștri și cei interesați de radioul creștin din România, în acest an:

1.Vom sărbători împreună acest eveniment de mai multe ori și în mai multe localități din tară, ca o piatră de aducere aminte a ajutorului și binecuvântării lui Dumnezeu în toți acești ani; Pe 26 Februarie seara, vom celebra cei 45 de ani neîntrerupți de radio împreuna cu ascultători din județul Teleorman la Biserica Baptista din Alexandria, Str. Tudor Vladimirescu nr. 57. Vă invitam sa fiți alături de noi.

2.Declarăm ultima duminică din Februarie zi anuală de rugăciune și post pentru TWR România, continuatorul în țară a acestui proiect început în exil. Cu această ocazie credincioșii pot să mulțumească Domnului pentru binecuvântările pe care ei sau alții le-au primit, să se roage pentru colectivul TWR România, să ceară continuarea lucrării cu mai mult har și roade care să rămână pentru veșnicie;

3.Solicităm bisericile evanghelice române din țară și străinătate la strângerea unei colecte anuale de susținere a acestui post de radio care ne-a slujit timp de 45 de ani, aducând lumina și speranța in inimile a milioane de români;

4.Recomandăm inițierea de celule de rugăciune în biserici care să se roage ca Domnul să “binecuvânteze emisia” și pe ascultătorii ei, iar credincioșii să folosească radioul ca mijloc de evanghelizare în comunitățile locale.

Cunoscut ca “radioul care schimbă viața”, Trans World Radio Romania dorește o implicare mai activă și eficientă în însănătoșirea societății românești, conștient fiind că numai Evanghelia are puterea de înnoire a vieții oamenilor. Mii și mii de vieți au fost transformate de-a lungul anilor de Cuvântul viu și lucrător transmis prin radio. Tocmai din acest motiv este bine să reamintim istoria și beneficiul adus de Trans World Radio prin aceste emisiuni credincioșilor evanghelici și nu numai lor, ci întregii națiuni.

Cred cu tărie că radioul creștin are un rol fundamental de jucat în Evanghelizare, așa cum spunea un specialist în domeniu: “nu se poate realiza Evanghelizarea lumii fără radio”. Zecile de mii de scrisori cu mărturii primite de noi de-a lungul anilor, cu mărturii reale de vieți transformate, sunt o mărturie în acest sens. Dr. Paul E. Freed a avut această convingere atunci când a înființat acest post de radio în 1952. Inima lui ardea pentru sufletele nemântuite care nu auziseră niciodată Evanghelia. El a spus mai târziu despre radio: “un om poate să-și petreacă toată viața mărturisind Evanghelia de la om la om, dar sunt convins că tot nu o poate spune la câți ar face-o radioul in doar 5 minute”.

Acum câțiva ani un pastor mi-a spus părerea lui cu privire la radio, legând-o de un binecunoscut verset biblic: “Cred în radio, pentru că credința vine în urma auzirii, iar auzirea prin Cuvântul lui Dumnezeu” (Romani 10:17). Am fost foarte încurajat de o astfel de opinie pentru că are suport biblic și este confirmată de practică. Ar trebui să avem 10,000 de misionari ca să ducă mesajul clar al Evangheliei în tot atâtea orașe, sate si cătune fără prezență evanghelică răspândite în toată țara. Dar de 45 de ani avem deja semănat peste Romania, ca o ploaie în fiecare seară, Cuvântul Scripturii care crezut, primit și aplicat aduce viață si pace cu Dumnezeu!

Spre final, trebuie să răspund la 3 întrebări: 1. Ar trebui să continue acest post de radio? 2. Este el necesar? 3. Este posibil acest lucru?
Cred că la primele două am răspuns deja: Trans World Radio România și-a dovedit utilitatea de-a lungul anilor și ar trebui să continue până la venirea Domnului. Cred că Domnul ne-a dat această unealtă ca s-o folosim eficient.
3. Este posibil acest lucru? DA, cu siguranță DA. Domnul ne-a încredințat această slujbă și vrem să o ducem mai departe pentru generațiile următoare administrând înțelept bunurile încredințate nouă. Cred cu tărie că, în ciuda multor lipsuri, a venit vremea ca TWR România să fie susținută și de credincioșii români.

Veniți alături de noi să punem această piatră de aducere aminte prin rugăciuni de mulțumire și de laudă la adresa Domnului, care a făcut posibil să avem radio creștin în limba română în ultimii 45 de ani. Putem s-o facem oricând și în mod special în ultima duminică din februarie (pe 26 în 2006), ziua anuală de rugăciune a TWR România. Sprijiniți în orice fel răspândirea Evangheliei prin radio, știind că Domnul răsplătește: “…sporiți totdeauna în lucrul Domnului, căci știți că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică” 1 Cor. 15:58b.

Fie ca Domnul să ne binecuvânteze pe toți cu Harul și protecția Sa!

Împreună în lucrarea Domnului,
Nicu Vandici ““ Director Executiv

Date de contact: TWR România CP 19-88, București
nvandici[at]rdslink.ro; www.twr.ro Tel. 0722 209 365; 021 346 2468; 031 401 8034

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.