Cerere de despagubire

0
52

Un barbat accidentat in timpul serviciului a inaintat o cerere de despagubire la firma unde avea o polita de asigurare. Compania de asigurari a cerut multe informatii asa ca omul a scris o scrisoare catre compania de asigurari. Iata ce continea aceasta scrisoare.

Stimata Conducere,

Va scriu in raspuns la cerere dvs referitoare la clarificarea informatiilor oferite la punctul 11 din formularul de cerere, unde se specifica cauza accidentului. Acolo am raspuns: “Am incercat sa fac singur toata treaba.” Sper ca urmatoarele explicatii sunt suficiente.
Eu sunt zidar. La data accidentului lucram singur, zidind in varful unei cladiri cu trei etaje. Cand am terminat treaba mai aveam aproximativ doua sute de caramizi ramase ce cantareau cam 250 de kilograme. In loc sa car cu mana caramizile jos, am decis sa le pun pe o platforma si sa le cobor cu ajutorul scripetelui prins in varful cladirii.
Am asigurat capatul inferior al funiei la pamant, apoi am urcat inapoi in varful cladirii si am incarcat caramizile pe platforma, dupa care am impins-o in afara cladirii. Am coborat din nou jos si am desfacut funia, tinand bine de ea ca sa asigur o coborare lina a caramizilor. Asa cum puteti remarca la punctul 6, greutatea mea este de 78 kilograme. In socul de care am fost cuprins cand cele 250 kilograme au inceput sa coboare spre pamant, mi-am pierdut prezenta de spirit si am uitat sa dau drumul funiei.
Intre al doilea si al treilea etaj am intalnit platforma. Aceasta intalnire a cauzat zgarieturile si ranile de pe partea superioara a corpului meu. Din fericire, am avut suficienta prezenta de spirit ca sa ma tin in continuare de funie si asa m-am indreptat cu viteza spre varful cladirii, insa nu m-am oprit pana cand mana dreapta nu mi-a fost prinsa la scripete. Aceasta a cauzat degetul meu rupt (vezi nr. 4). In ciuda durerii, am continuat sa ma tin tare de funie. Din nefericire, cam in acelasi timp platforma s-a izbit de pamant iar caramizile au cazut afara din ea. Eliberata de greutate, platforma cantarea acum cam 25 de kilograme. Din nou fac referire la punctul 6 unde este mentionata greutatea mea. Astfel am inceput sa cobor cu rapiditate.

In vecinatatea etajului al doilea am intalnit platforma ce venea in sus. Aceasta explica ranile de la picioarele si din partea inferioara a corpului meu. Usor incetinit, mi-am continuat coborarea si am aterizat pe gramada de caramizi. Din fericire, spatele mi-a fost doar usor ranit. Cu parere de rau va relatez ca in acel moment mi-am pierdut din nou prezenta de spirit si am dat drumul funiei …
Sper ca aceasta descriere lamureste intrebarile dvs. Va rog sa notati ca am incetat sa mai incerc sa fac singur toata treaba.

Aplicatie:Viata de crestin nu este una usor de trait “de unul singur”. Ai nevoie de oameni care sa fie alaturi de tine sa te ajute si sa te sprijine ca sa reusesti. De aceea a creat Dumnezeu biserica. Nu mai exista singuratici in familia lui Dumnezu. Avem cu adevarat nevoie unii de altii. Suntem o comunitate, o familie a credintei si cand lucram impreuna putem face multe lucruri pentru Cristos (vezi 1 Corinteni 12).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.