Calul misionarului

1
63

Un tip s-a pierdut prin desert si mergea în ratacire pentru circa 2 saptamâni. Într-o zi fierbinte, el vede casa unui misionar. Obosit si slabit, se târaste pâna la casa si se prabuseste pe prag. Misionarul îl gaseste, îl duce în casa, si se îngrijeste de el ca sa-si recapete sanatatea. Simtindu-se mai bine, omul îi cere misionarului sa-i dea directii cum sa ajunga spre cel mai apropiat oras. În drum spre iesire, el vede un cal. Merge înapoi în casa si îi cere misionarului, “Mi-ati putea împrumuta calul dumneavoastra si vi-l dau înapoi când ajung în oras?”

Misionarul spune, “Sigur, dar e ceva special cu privire la acest cal. Trebuie sa-i spun “šSlava Domnului’ ca sa-l faci sa mearga si “šAmin’ ca sa-l faci sa se opreasca”.

Fara sa acorde prea multa atentie la ceea ce i-a spus acesta, omul spune, “Sigur, e în regula”. Asa ca se urca pe cal si spune, “Slava Domnului”, si calul începe sa mearga. Apoi spune “Slava Domnului, slava Domnului”; si calul începe sa mearga la trap. Simtindu-se destul de brav, omul spune, “Slava Domnului, slava Domnului, slava Domnului, slava Domnului, slava Domnului” si calul o ia din loc cu repeziciune.

Curând omul vede ca se apropia de o prapastie si încerca sa faca tot ce-i statea în puteri ca sa opreasca calul. “Ho, stop, brrrrr!!!!” În final îsi aminteste, “Amin!!!”

Calul se opreste la vreo 10 cm de marginea prapastiei. Omul se lasa în spate pe sa si spune usurat, “Slava Domnului”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.