„Când a venit Chifa în Antiohia, i-am stătut împotrivă în față” (Galateni 2:11)

Când Petru a luat partea Iudeilor în fața Neamurilor, Pavel i-a stat împotrivă! De ce? De dragul unității în biserică. Uneori nu ai de ales, trebuie să stai împotriva cuiva. Întrebarea este: cum? Nimeni nu s-a născut cu abilitatea de a face lucrul acesta; ea se deprinde numai prin exercițiu și răbdare.

Motivul pentru care nu suntem pricepuți la așa ceva este că ne ferim de confruntare ca de ciumă. Prin urmare, relațiile noastre au de suferit, iar problemele rămân nerezolvate.

Primul pas în pregătirea pentru o confruntare este acela de a stabili scopul corect pentru care vrem să punem lucrurile pe tapet. Ținta ar trebui să fie dezvoltarea unei relații mai bune, Aceasta aduce cu sine fie determinarea persoanei de a nu mai face un anumit lucru, fie determinarea ei de a începe să facă ceva. Cu nici un chip, scopul nu trebuie să fie acela de a o pune la punct, de a te descărca sau de a arunca vina asupra ei. Fii cinstit referitor la motivul pentru care te-ai hotărât să confrunți problema. AI cumva un motiv ascuns, cum ar fi resentimentul sau mândria rănită sau dorești să vezi o schimbare autentică de comportament?

Trebuie să te întrebi: „Când confruntarea ia sfârșit, care este schimbarea de comportament pe care o doresc la cel ce mi-a greșit?” Nu uita, într-o confruntare eficientă, căutăm un rezultat anume și un câștig pentru ambele părți. „Frații nedreptăți sunt mai greu de câștigat decât o cetate întărită” (Proverbe 18:19).

Când cineva știe că îți pasă cu adevărat de el și că dorești să-L glorifici pe Dumnezeu în situația respectivă, atunci vei avea parte de o reacție potrivită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.