08 Ianuarie

0
44

“Dar cine are bogatiile lumii acesteia, si vede pe fratele sau in nevoie, si isi inchide inima fata de el, cum ramane in el dragostea de Dumnezeu?” 1 Ioan 3:17

În anul 1944 imediat dupa încheierea celui de al II ““lea Razboi Mondial, un actor a fost invitat la un spital unde i s-a cerut sa prezinte un spectacol pentru veteranii de razboi internati în aceasta institutie.

Acest actor de comedie a încercat sa se scuze, pentru ca in aceeasi zi avea mai multe emisiuni radio. Organizatorii spectacolului l-au asigurat însa ca vor aranja showul în asa fel încît el va ajunge la timp pentru emisiunile radio.

Dupa ce a primit aceasta asigurare, actorul a acceptat sa mearga la spitatul care l-a invitat unde si-a prezentat numarul. Cînd si-a încheiat spectacolul, audienta, într-o stare de extaz a început sa aplaude continuu solicitînd înca un numar. Organizatorul spectacolului care stia ca actorul este într-o mare criza de timp si trebuie sa ajunga repede la emisiunea
lui de radio a încercat sa-l opreasca, dar eea ce- a urmat i-a surprins însa pe toti. Actorul s-a întors si a mai prezentat inca alte doua numere din spectacol. Cand si dupa aceste numere, veteranii prezenti au aplaudat frenetic, organizatorul spectacolului s-a apropiat de actorul ce parea profund miscat si i-a zis:

“Ai fost extraordinar; dar cred ca acum esti în mare întîrziere. Nu numai ca nu vei mai putea ajunge la timp pentru a avea emisiunile radio, dar cred ca si timpul acestor emisiuni a trecut!”

Cînd actorul a fost întrebat cum de a luat aceasta decizie, si a anulat emisiunile radio în favoarea spectacolului de la spital, acesta nu a putut sa dea nici un raspuns, ci si-a îndreptat doar degetul spre randul din fata, identificand doi soldati care în timpul razboiului si-au pierdut fiecare cate o mana. Pentru ca nu puteau aplauda individual, acestia au început sa aplaude folosind fiecare mana sanatoasa.

Acesti soldati erau asa de entuziasmati încat s-au ridicat primii în picioare, si impreunand mainile sanatoase, au aplaudat cu frenezie. Bucuria de pe fetele lor si modul ales pentru a o exprima, l-a determinat pe actorul de comedie sa-si continuie spectacolul chiar daca a trebuit sa renunte la emisiunile radio.

Traim într-o societate individualista unde lipseste cooperarea. Biserica are o nevoie continua de oameni care sa fie gata sa aloce mai mult timp, sa cheltuiasca mai multi bani si sa puna împreuna ceea ce au primit, pentru ca sa împlineasca misiunea ce i-a fost încredintata.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa pot fi mult mai cooperativ cu cei din jurul meu, lucrand împreuna cu ei la zidirea Împaratiei Tale. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.