Tarile în care crestinii sunt cel mai persecutati

0
59

Organizatia “Open Dors” , din U.S.A. , a publicat recent lista anuala care cuprinde cele 50 de tari unde crestinii sunt persecutati. Corea de Nord , o tara în care comunismul este extrem, a ramas în topul acestei liste.

Aceasta lista aranjeaza tarile dupa intensitatea persecutiei pe care o îndura crestinii datorita manifestarii credintei lor. Arabia Saudita detine a dopua pozitie pe lista , urmata de catre Laos, Regiunea centrala muntoasa din Vietnam si Iran.

Alte tari cuprinse în top-tenul acestei evaluari sunt : Turcmenistan, Maldive, Butan, Burma si China. Butanul si China sunt noi venite în acest top-ten. Burma a fost locul 13 anul trecut , iar China pe locul 11 . Pachistanul locul 6 anul trecut si Somalia nr.9 au cazut de pe lista ocupînd în prezent pozitiile 12 si respectiv 11.

Iranul a urcat 5 locuri fata de 2003 ; de pe locul 10 pe locul 5 . Schimbarea a fost provocata de numarul mare de crestini care au fost arestati si închisi fara a fi judecati , datorita credintei lor . In decembrie anul trecut , un mare grup de crestini cu un trecut islamic , au fost torturati fizic, datorita noilor convingeri crestine.

Coreea de Nord ocupa locul întîi pe lista pentru a treia oara acum ! Aceasta tara este cea mai izolata si cea mai represiva tara din lume. Ea îsi merita pozitia fruntasa si nu poate fi egalata cu nici o alta tara în privinta atitudinii fata de crestini.

Cu toate acestea auzim rapoarte despre faptul ca biserica în Corea de Nord, continua sa creasca chiar si în acest timp de prigoana ; a declarat Carl Moelle, presedintele organizatiei Open Dors.

Sa continuam sa ne rugam pentru crestinii din Corea , precum si pentru cei din toate celelalte tari , cuprinse pe aceasta lista. ( Ep.News)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.