Misiune.ro » Resurse Crestine » Scenete Crestine »
Nu Îl deranja pe Dumnezeu cu rugăciuni nesemnificative
( Friday, 11 November, 2005 )

Ana: (intră, îngenunchează) Bună dimineaţa, Doamne! Mulţumesc pentru această zi frumoasă! Am nevoie doar de vreo două lucruri azi. (citeşte de pe un petic de hârtie.) Mai întâi am nevoie de o pereche nouă de tenişi, apoi tot nu am avut timp să îmi fac tema pentru studiul biblic, aşa că voi avea nevoie cam de 45 de minute de timp liber…
Demonul: (intră, strigă) Hei! Hei! Ce crezi că faci? De ce îl deranjezi pe Dumnezeu cu cererile tale mici şi nesemnificative?!
Ana: (trecând cu vederea prezenţa demonului şi îngerului, îşi mângâie bărbia gânditor.)
Îngerul: (intră purtând o Biblie) Mă scuzaţi, dar cine v-a dat dreptul să îmi interogaţi clienta?
Demonul: Clienta TA? Clienta TA?
Îngerul: Da. Clienta mea este în mijlocul rugăciunii de dimineaţă şi nu doreşte să fie deranjată, mulţumesc!
Demonul: Clienta TA? Nu văd numele tău tatuat pe această persoană.
Îngerul: Ea mi-a fost încredinţată mie. Aşa că v-aş mulţumi, dacă aţi lăsa-o în pace.
Demonul: Tu chiar nu ai idee cu cine ai de-a face, nu?
Îngerul: De fapt nici nu mă interesează cine sunteţi. Sunt îngerul păzitor încredinţat acestei persoane. Aşa că ea este clienta MEA. Şi clienta mea are o zi foarte încărcată înaintea ei. Aşa că are nevoie să vorbească cu Domnul…
Demonul: Nu ai auzit gunoaiele pe care le cerea?
Îngerul: Clienta mea a învăţat să fie mulţumită în orice situaţie. Aşa că sunt sigur că cere numai ceea ce are nevoie…
Demonul: …L-a rugat pe Creatorul universului să îi dea o pereche de tenişi!
Îngerul: Păi, eu ştiu că talpa de la tenişii ei este foarte uzată şi…
Demonul: Nu, nu! Nu înţelegi! Ea Îl deranjează pe Creatorul a milioane şi milioane de stele pentru o pereche de tenişi!
Îngerul: Nu este nici un deranj atâta timp cât are nevoie de ei.
Demonul: De pe ce planetă eşti, prietene? (vorbeşte lângă urechea Anei) Nu ştii că Domnul este foarte ocupat conducând universul şi nu are timp să glumească cu o pereche de tenişi?
Îngerul: (deschide Biblia cu îndemânare) Ba sigur că are! Uite aici! ( în cealaltă ureche a Anei) “Şi Dumnezeul meu vă va împlini TOATE nevoile.” Vedeţi? (punctând) El nu vorbeşte doar de nevoile MARI.
Demonul: Ştiu să citesc. Ştiu să citesc! Dar s-ar părea că astăzi nu prea ai citit ziarele. (în urechea Anei) Este o inundaţie în Bangladesh, o tornadă în Oklahoma, o avalanşă în Elveţia şi un uragan în Republica Dominicană. Domnul nu are timp de rugăciunile tale mici şi nesemnificative. Acum, nu îţi pare rău că ai risipit aşa mult din timpul preţios al lui Dumnezeu?
Îngerul: (deschide Biblia cu îndemânare) De fapt sunt foarte sigur că nu îi pare deloc rău. Biblia spune de asemenea (în cealaltă ureche a Anei) “Încrede-te în Domnul din TOATĂ inima ta.” Vedeţi, Dumnezeu vrea ca ea să fie complet dependentă de El pentru orice nevoie. De aceea a fost creată.
Demonul: Uite, amice, chestia aia cu dependenţa ar putea fi bună pentru a da sentimente calde şi plăcute ţâncilor celor mici, dar noi suntem cu toţii adulţi aici. (în urechea Anei) Şi nu uita că s-a prăbuşit un avion în Bolivia şi a deraiat un tren în Barcelona. Domnul este mult prea ocupat ca să Îşi bată capul cu tenişi!
Îngerul: (deschide Biblia cu îndemânare) De fapt, Isus a spus exact opusul (arată, citeşte în urechea Anei) “Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu nici un chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.”
Demonul: Bine! Termină cu cititul din Scriptură, amice! Ai idee cu cine ai de-a face?!
Îngerul: M-aţi întrebat şi înainte şi chiar nu contează cu cine am de-a fa…
Demonul: …Ai idee cine a cauzat prăbuşirea avionului din Columbia?
Îngerul: Bolivia.
Demonul: Indiferent! Ştii cine a cauzat deraierea tenului în Madrid?
Îngerul: Bacelona.
Demonul: Nu începe cu chestii tehnice cu mine, prietene! Sunt un demon puternic! Eu fac lucrurile să se întâmple! (in urechea Anei) Si pot face viaţa mizerabilă pentru micuţa noastră prietenă de aici!
Îngerul: (deschide Biblia cu îndemânare) De fapt Biblia spune exact opusul (arată, citeşte în urechea Anei) “Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume.”
Demonul: (în urechea Anei) Nu îl asculta pe prostănacul ăla! Domnul este prea ocupat cu făcut curăţenie după dezastrele mele ca să îţi asculte rugăciunile tale mici şi nesemnificative.
Ana: Unde am rămas? A, da! Am nevoie de o pereche de tenişi. Am nevoie de cam 45 de minute ca să îmi termin studiul biblic…
(un sunet: cioc, cioc, cioc)
Mă întreb cine poate fi. (se ridică şi iese.)
Demonul: Cui îi pasă atâta timp cât îţi întrerupe rugăciunile mici şi nesemnificative…
Ana: (intră din nou ducând o cutie de pantofi) Hei! Mama mi-a trimis o pereche de tenişi de ziua mea! (uitându-se în sus) Mulţumesc, Doamne! (iese.)
Îngerul: (ieşind, ironic) Domnul este mult prea ocupat pentru rugăciuni mici şi nesemnificative. (râde)
Demonul: (urmându-l) Ha, ha, ha! Foarte amuzant!

©2001 Bob Snook. Conditii de folosire:

A nu se vinde nici o parte a acestui material, chiar dacã se rescrie.

Nu se plãteste nimic pentru el, chiar dacã se fac bani din reprezentatii. Materialul se poate reproduce si distribui gratuit,

Însã toate copiile trebuie sã continã afirmatia de copyright.

http://www.fea.net/bobsnook email: bobsnook@fea.net


Alte articole asemanatoare:

34 comentarii: “Nu Îl deranja pe Dumnezeu cu rugăciuni nesemnificative”

1
anna andrei

buna idee,felicitari!

2
cris

super!!!!!! genial

3
efanen

este super de faina!!
si spune un lucru foarte adevarat!

4
Utzu

Super sceneta … Domnul sa va dea putere si idei in continuare ;). Fiti binecuvantati !!

5
Cornelia

Pe mine si nepoatica mea ( 12 ani ) ne-a placut f. mult . Asta e. invatam sa ne rugam pentru ori ce lucru cat de mic. (*)

6
LIGIA EMANUELA

MI-A PLACUT, ACEASTA SCENETA MERITA PUBLICATA.
TINETI-O TOT ASA! DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE!

7
Nuty

E mare lucru sa-L crezi pe D-zeu, intr-adevar El e prezent chiar si in lucrurile care pot parea marunte, nesemnificative.Ar fi bine ca si oamenii mari sa invete rugaciunile copiilor.Fiti binecuvantati.

8
Alexandra

Sceneta asta te ajuta mai mult sa-ti da-i seama ca la Dumnezeu ii pasa chiar si de cel mai mic lucru de care ai tu nevoie.!!Super sceneta!!

9
p!nk angel

In rugaciunile mele si eu ii cer lui Dumnezeu unele lucruri asemanatoare , iar cand am inceput sa citesc scenete am crezut k gresesc, dar mi-am dat seama k prin orice lucru’ depind de El.Ii super faina!felicitari

10
Mio

Uffffffff, cat e de adevarat, dar de multe ori uitam, multumesc pt reactualizarea adevarului.Fiti binecuvantati!

11
Naty

multumesc mult pentru aceasta sceneta , Domnul sa va binecuvinteze si sa va insufle cu Duhul Sfint de a mai publica asa lucrari folositoare!

12
Andreea

Inca o data mi-am amintit ca lui Dumnezeu Ii pasa de noi, si k mereu va fi langa noi k sa ne asculte rugaciunile.SUPER SCENETA!Tineti-o tot asa!

13
petrya

O minunata REALIZARE! Multumesc pentru bucuria care mi-ati facut-o cu aceasta sceneta!Dumnezeu sa va rasplateasca efortul si sa va binecuvinteze!

14
alina

este foarte faina sceneta si imi place ba chiar am jucat in ea si miar place sa mai joc si am fost personajul ana incercati sa jucati si voi

15
ana

imi place…sa nu facem acest lucru si sa nu-l jignim pe Domnul…cum spune aceasta sceneta,cu rugaciuni nesemnificatoare.

16
andy

ce sa intamplat cu cele 45 de min???jajaja
e foarte bine facuta.D-zeu se ocupa de noi si ne asculta in orice.Asta am observat si in scurta (15)mea viata.
un pupic din spania

17
ethernal-dragon

daca Dumnezeu ne vrea fericiti
atunci sa cereti orice pentru a fi
oricum viata pe pamant va fi doar
o amintire foarte detaliata dar
foarte scurta pe care o s-o ne amintim
cu placere sau nu dupa ce ne dam seama ca suntem eterni si ne-am dat seama ca am murit.

18
virginia

citind aceasta sceneta,inca o data mi-am dat seama ca lui Dumnezeu ii pasa de noi, si fiecare problema a noastra, devine problema lui, oricit de neinsemnata ar fi. fiti binecuvintati in numele Domnului.

19
samuel

citind aceasta sceneta miam dat seama ca trebuie sa ne aspupam una dintr urechi si sa ascultam doar pe Dumnezeu

20
lumy

ESTE FOARTE FRUMOASA SCENETA MI-A PLA
CUT MULT DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE SI VA DEA BIRUINTA IN TOT CEA CE FACETI

21
nausica

sincer eu va spun sa credeti in Dumnezeu.El este mereu linga noi chiar daca nu vedem asta.cel putin pe mine ma ajutat foarte mult faptul ca am citit rugaciuni si de cele mai multe ori nu ne facem timp pt a spune o rugaciune.DUMNEZEU SA VA PAZEASCA !

22
andrei

bravo ma
e super sceneta
eu sunt la seminar dar na-m mai auzit aa ceva
bravo

23
popmonica

E adevarat ca LUI DUMNEZEU si cea mai neinsemnata problema El este gata sa ti-o rezolve pentru el nimic nu este neinsemnat ,noi suntem asa de sarmani si saraci caci EL e gata sa asculte ochii lui DUMNEZEU sunt peste intreaga lume sunt sapte ochi asa ca DUMNEZEU este omniprezent si omnipotent. Noi trbuie doar sa indraznim sa cerem la cel in care ne incredem si el nu zaboveste la cererea noastra, si tot ce ne da EL Demonul nu il mai poate lua si este trainic dar ce diavolul da iti ia ,caci e gelos,uitativa cate masini de lux ,si case se distrug caci sunt de la diavol,nu cereti asa ceva lui DUMNEZEU ,ELeste simplu si smerit.

24
mariolina

super.inca un semnal prin care intelegem k Dumnezeu n vrea simpli.deci sa venim inaintea lui k niste copilasi q toate problemele noastre.el Q SIGURANTA n va asculta.

25
maria

Memorabila si ajutatoare in acelasi timp. M-a facut sa-mi amintesc unca o data ca Dumnezeu asculta orice rugaciune care este dupa voia lui. E incurajator sa stii ca Dumnezeu ia aminte la cererile noastre oricat de nesemnificative ni s-ar parea acestea.Slava si cinste Lui ca ne iubeste si ca ne poarta de grija!

26
sergiel

Tot ce se face bun si placut lui Dumnezeu,se face spre slava LUI.Bravo slujiti-I cu credinciosie!!!!!!!!!!!

27
bitza

mi-a placut foarte mult sceneta!!! Dumnezeu iti asculta orice cerere oricat de neinsemnata ar fi sau oricat de imposibila ar parea!!Asta am vazut-o pe pielea mea..intotdeauna cand m-am rugat din toata inima pentru un ca sa mi se indeplineasca o dorinta oricat de imposibila ar fi parut, mi s-a indeplinit spre uimirea mea! De aceea va zic sa aveti mereu incredere in Dumnezeu, El ne aduce fericirea dak i-o cerem:)…Pe mine m-a ajutat foarte mult la bac sa iau note mari cu toate k invatasem foarte putin, iar in privinta dragostei incetul cu incetul totul s-a schimbat de la foarte bine in sus!!!O zi placuta tuturor!

28
Mary

Daca Dumnezeu este pentru noi cine va fi impotriva noastra.

29
Andreea

e super..dar mai superb e ca Dumnezeu ne poarta de grija din cele mai marunte lucruri, pana la cele mari!

Iti multumim Dumnezeule!:*

:D

30
irydeea2009

e super tare ,,,,,,e marfa…………..si o sa o folosesc la munte

31
ionela

este o sceneta foarte frumoasa.nu trebuie sa ne lasam ispititi de poftele lumii pamantesti pentruca nu aduc nici un folos.sper ca
Dumnezeu sa va dea pacea lui si sa va binecuvinteze.Dumnezeu va iubeste pe toti.

32
LuCyA

sa stiti ca si eu am jucat aceasta sceneta…eu am fost ingerul…eu cred ca am jucat bire rolul……

33
Mihnea gigi

Este o stare adevarata… multi se potihnesc in ea… si ma bucur ca s-a putut pune in cuvinte si chiar in sceneta.
Ce mi-a atras atentia si mi-a ranit bucuria a fost sfarsitul. Cred ca ar trebui mai mare seriozitate. Trebuie sa accentuam seriozitatea si dragostea cu care trebuie sa traim si sa ne rugam…
Imi cer iertare daca este cineva iritat sau se potihneste de la aceasta parere…
Sa ramanem toti in Domnul Iisus.

34
Banica Valentin

Foarte bine, si foarte frumos asezat acest dialog. Slava Domnului pentru aceasta ! Iar voi, cei care ati scris-o, fiti binecuvantati intru Numele Domnului !

Adauga comentariu:

Adauga comentariu nou

Inainte de a fi publicat, comentariul tau va fi moderat: din cauza numarului mare de mesaje de spam sau care nu au nici o legatura cu actualul articol, orice comentariu publicat, va fi moderat de catre administrator. Acesta va aparea pe site in urmatoarele 24 de ore.

 

Apreciem Decoratiuni si Aranjamente nunti Suceava, Silozuri cereale
Copyright © 2003-2012 Misiune.ro