Misiune.ro » Resurse Crestine » Scenete Crestine »
Licitatia sufletului
( Wednesday, 14 December, 2005 )

Actori:
Vînzătorul
Omul
3 cumpărători: Lumea, Satan, Isus
Unul sau doi bodyguarzi

Vînzătorul: doamnelor şi domnilor! Bine aţi venit la această licitaţie de lucruri rare. Azi vă vom prezenta un lot neobişnuit. Aşa dar, stimată audienţă, permiteţi-mi să vă prezint lotul numărul 1- un suflet uman.

Omul: Viaţa mea sa sfârşit,inima mea e zdrobită, sufletul meu murdar, bolnav şi pocit, dar aceasta e tot ce mi-a rămas.

Vînzătorul: Aveţi oportunitatea de a fi martorii acestei licitaţii unice. V-om avea de soluţionat o problemă foarte importantă, deasemenea să găsim răspunsul la întrebarea “Sufletul uman - un lucru nefolositor, ce nu face doi bani, sau o comoară fără de preţ”. Sunt doritori de a procura acest suflet? O, eu văd o mulţime de cumpărători! Spune-ţi preţul! Da, În rindul 3 … o cumpărătoare “lumea”, ce dai în schimbul acestui suflet?

Lumea: Bogăţie!

Vînzătorul: Bogăţie, cine dă mai mult… bogăţie unu…”dar cine iubeşte argintul, nu se satură niciodată de argint, şi cine iubeşte bogăţia multă, nu trage folos din ea. Şi aceasta este o deşărtăciune! Şi bogăţiile în fine, pier…” domnilor sunteţi de-acord? Şi cine dă mai mult?

Lumea:Veselie!

Vînzătorul: Cine a propus veselia? A, iarăşi tu “lumea”. Promiţi veselie şi distracţie, ospeţuri.Am zis inimii mele: “Haide! Vreau să te încerc cu veselie şi gustă fericirea. Dar iată că şi aceasta este o deşertăciune.” Am zis rÂsului:”Eşti o nebunie!” Şi veseliei: „Ce te Înşeli degeaba? Când te veseleşti te doare inima, şi cine iubeşte vinul nu înbogăţeşte.” Eu mă gândesc că la toţi, totul e clar. E un preţ josnic. Cine dă mai mult?

Lumea:Putere!

Vînzătorul: Putere? “dar unde e puterea acolo e şi asupritorul şi iată că cei apăsaţi varsă lacrimi, şi nu este nimeni să-i mîngâie.” Sufletul acesta deja mult a suferit. Domnilor, mai îndrăzneţ, cine mai poate propune ceva?

Lumea: Eu dau în schimbul acestui suflet întreaga lume!

Vînzătorul: Te oferi pe tine însu-ţi? Doamnelor şi domnilor preţul creşte!!! Întreaga lume pentru sufletul acestui om!!! Nu, “lumea”, noi nu-ţi vom da acest suflet! „Şi ce ar folosi unui om să Căştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul?“ „lumea” propui un preţ mizer, la tine de-acum toate bunurile au expirat, avuţia ta se dărâmă. Nu putem să-ţi vindem acest suflet. Nu ai răspuns aşteptărilor noastre. Eşti un debitor insolvabil. VĂ rog să părăsiţi sala.

(iese din salĂ)

Vînzătorul: O, ce văd , a apărut un nou cumpărător! Mie cunoscut. Da e satan! Şi tu ai venit la această licitaţie. Ei şi ce poţi propune pentru acest suflet?

Satan: Eu pot permite fericire 100%.

Vînzătorul: Acum fericim pe cei trufaşi: da celor răi le merge bine; da, ei ispitesc pe Dumnezeu şi scapă! “Tu nu eşti în stare să fericeşti pe cineva 100%. Dacă vei mai escroca te voi da afară, vei pleca pe urmele lumii! (arată spre uşă)

Vînzătorul:Mai ai ceva?

Satan: Eu promit acestui suflet … un viitor strălucit.

Vînzătorul: Da? Dar tu ai acest viitor? Doar vei fi aruncat în iazul cu foc… Acesta e ultimul avertisment!

Satan: Eu voi face acest suflet desăvârşit!

Vînzătorul: Mmmm…! “dar voi fiţi desăvârşiţi după cum şi Tatăl vostru ceresc este desăvârşit!” Dar vrei să te achiţi cu ceea ce nu-ţi aparţine. Eşti un excroc. Ai bani furaţi. Eşti arestat pentru furt şi excrocherie. Luaţi-l din salĂ!

(Îl scot din salĂ).

Vînzătorul: Mai sunt doritori de a cumpăra acest suflet? O! Ce poţi propune Tu?

Isus: Mi-am dat deacum viaţa pentru el. Mi-am vărsat sîngele, am Plătit pe cruce păcatele lui! Îi voi da pace, ce întrece orice pricepere, bucuria, ce lumea nu le poate oferi sau lua. Îl voi îmbrăca în haine albe a neprihănirii şi voi pune pe cap cununa vieţii. Îl voi purta în mînă ca pe un mărgăritar fără de preţ şi nimeni nu-l va lua din ea. Şi când zilele vieţii lui se vor sfârşi, îl voi lua în slava mea cerească. Unde sunt Eu, acolo va fi şi el.

Vînzătorul: Da, eu nu pot reproşa nimic. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că la dat pe singurul său fiu ca oricine va crede În El, să nu piară ci să aibă viaţă veşnică. Dar ce-i ceri În schimb?

Isus: Păcatele lui, suferinŢele lui…

Vînzătorul: Cine poate oferi mai mult? Sîngele lui Isus o dată; sîngele lui Isus de doua ori; cine dă mai mult? SÎngele lui Isus de trei ori. VÎndut !!! pentru sufletul acestui om a fost plătit preţul cel mai mare. Sunteţi mulţumit?

Omul: O! Eu nici nu mă gîndeam că pentru sufletul meu atât de ticălos, bolnav şi murdar poate costa atât de mult!

Isus: Vino la mine copilul meu preaiubit şi sufletul tău va fi copleşit de pace. Fiindcă te-am izbăvit de la moarte, ochii tăi de lacrimi, picioarele tale de piedici. Deoarece Sunt Domnul Dumnezeul tău! Cele vechi s-au dus, acum toate sunt noi!

Omul: Da! Eu mă dăruiesc Ţie Isuse! Sufletul meu îţi aparţine! El va fi al tău pe veci! Eu doresc să fiu cu Tine, aici pe pămÎnt şi
în veşnicii!!!

(se cuprin şi pleacă)

Vînzătorul: Stimată audienţă! Licitaţia a luat sfârşit!!!!

Primit de la Goncear Valentina.


Alte articole asemanatoare:

19 comentarii: “Licitatia sufletului”

1
Pinzariu Marcel

multumesc pentru aceasta sceneta,este intr-adevar sugestiva,v-asi incuraja sa mai adaugati si altele pe site.multumesc.

2
Mio

Este o sceneta foarte buna,de actualitate. Cred ca prinde bine al tineri…o s-o folosesc in biserica mea,unde sunt multi tineri care vin din afara bisericii…sper sa le prinde bine

3
Teo

Felicitari! Eu cred ca Domnul te-a folosit pentru ca mesajul salvarii sa ajunga la inimile oamenilor prin aceasta sceneta. Slava Lui!! Continua sa folosesti acest dar!

4
Dora

Ma bucur ca am citit aceasta sceneta…Si eu vreau sa-L slujesc pe Domnul,dar…El sa ma ajute in toate!Domnul sa va binecuvinteze,sa va ajute si sa va fie calauza in toate!!!Multumesc

5
Lavinia

Domnul sa te binecuvanteze si sa-ti dea putere si creativitate sa mai scrii astfel de scenete,este minunata si este o incurajare pt mine si in acelasi timp un mod minunat prin care Dumnezeu poate sa atinga sufletele datorita faptului ca te-ai lasat calauzita de El si te-ai pus la dispozitia Lui si ai scris aceasta scenata.Mult har.

6
emmy :))

aceasta sceneta este foarte buna in special pentru cei care nu il cunosc pe Dumnezeu . Vreau sa va multumesc pentru acest site si pentru ca putem colabora …. sunt recunscator pentru efortul vostru !!!

7
Roxana

Foarte frumoasa sceneta.Profunda.

8
Goncear Valentina

Va multumesc pentru incurajari, dar de fapt sceneta nu este scrisa de mine, este o traducere din limba rusa, imi pare rau ca v-am dus in eroare, dar nu am accesat sait-ul pina astazi.

9
Oxana

Este o sceneta SUPER!!!Domnul sa va binecuvinteze.Oxana(Moldova)

10
Samuel

E foarte frumos.
Dar ce reprezinta vanzatorul, constiinta omului? Cred ca da, e libertatea care ii permite sa aleaga intre si moarte (Satan si lumea) viata (Isus Hristos.
Cum credeti voi?

11
InaMarina

E o sceneta reusita. Poate va avea impact si peste ani asupra celor care il cauta pe Dumnezeu.

12
Maria

Sunt de acord cu comentariul facut de Samuel, cum ca vanzatorul ar putea reprezenta constiintza omului. Poate ca ar fi bine sa fie specificat asta in sceneta.

13
DANIELA

ESTE O SCENETA REUSITA. DIN PACATE MULTI NU ALEG PE ISUS ALEG LUMEA PE SATAN SI ISUS RAMANE IN URMA AR TREBUI SA NE GANDIM MAI BINE LA VIATA NOASTRA PT CA CE NE DA ISUS NIMENI NU NE DA. DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE

14
marius anghel

dumnezeu sa te binecuvinteze ptr aceasta sceneta

15
daniela

Este o sceneta foarte frumoasa.Am s-o propun la tinerii de la biserica. :)

16
gabriel

MINUNATA SCENETA !!! O VOI FOLOSI LA URMATORUL PROGRAM, IN BISERICA MEA .
MULTA BINECUVANTARE !!!

17
Bucur Pavel

LICITATIA SUFLETULUI; ESTE O SCENETA FOARTE BUNA CU ESENTA ,E UN GHID PENTRU VIATA NOASTRA SI PENTRU VIATA MEA DE CRESTIN. ISUS SA TE BINECUVANTESE SORA VALENTINA PENTRU MINE E CEVA INCURAJATOR ,EU AM DEVENIT COPILUL LUI DUMNEZEU IN ANUL 2009 23 DECEMBRIE. ATUNCI AM PRIMIT PE DOMNUL ISUS IN VIATA MEA SI INIMA MEA SI L-AM RECUNOSCUT CA DOMN SI MANTUITOR, SI VREAU SA RAMAN ASA PANA VOI PLECA LA CER. AMIN.

18
Scenete « Galațiul Evanghelic

[…] LICITATIA SUFLETULUI- Satan, lumea si Isus participa la licitatia sufletului unui om descarca aici […]

19
emi

im place mult de tot

Adauga comentariu:

Adauga comentariu nou

Inainte de a fi publicat, comentariul tau va fi moderat: din cauza numarului mare de mesaje de spam sau care nu au nici o legatura cu actualul articol, orice comentariu publicat, va fi moderat de catre administrator. Acesta va aparea pe site in urmatoarele 24 de ore.

 

Apreciem Decoratiuni si Aranjamente nunti Suceava, Silozuri cereale
Copyright © 2003-2012 Misiune.ro