21 Martie-CUM SA ZIDEȘTI ÎNCREDERE Șl INTIMITATE IN COMUNICARE (1)
( Tuesday, 21 March, 2017 )


„Ce bună este o vorbă spusă la vreme potrivită”
(Proverbe 15:23)

Potrivit cercetărilor de ultimă oră din domeniul neurologiei, te poți „instrui” să vorbești și să asculți într-un mod care stimulează simpatia și încrederea în creierul persoanei cu care vorbești. Gândește-te ce prețios este lucrul acesta în comunicare! lată câteva principii dovedite care te ajută să faci lucrul acesta:

1)     Respiră adânc si activează îngăduința înainte de a vorbi!
Când trebuie să faci față unei situații stresante, este esențial să-ți păstrezi calmul. Stresul generează încordare, încordarea duce la mânie, iar mânia te împiedică să te faci înțeles. Așa că, stai câteva clipe, respiră adânc și numără până la cinci. S-a dovedit și faptul că gimnastica mușchilor gâtului și căscatul, produc modificări în creier și îmbunătățesc semnificativ competențele în comunicare. Noi suntem „făpturi minunate” (Psalmul 139:14).

2)     Gândește la lucruri încurajatoare!’
„El este ca unul care își face socotelile în suflet” (Proverbe 23:7). 8

Orice gând negativ pe care îl ai poate interfera cu acele părți ale creierului, folosite în procesarea limbajului, în ascultare și vorbire, ceea ce poate duce la o stare de defensivă și de neîncredere. Studiile neurologice au descoperit că gândurile pozitive despre o altă persoană sau despre un subiect anume te pot ajuta să ai succes în relațiile personale și de afaceri.

3) Pecetluiește-ți discursul printr-un zâmbet!
Chipul tău îți dă în vileag sentimentele, „lacov s-a uitat și la fața lui Laban; și iată că ea nu mai era ca înainte” (Geneza 31:2). Cercetările arată că amintirile și gândurile plăcute referitoare la persoanele pe care le cunoști îți creează o expresie a feței care transmite bunătate, compasiune și interes, stimulând în ceilalți încrederea si deschiderea.


Alte articole asemanatoare:

Adauga comentariu:

Adauga comentariu nou

Inainte de a fi publicat, comentariul tau va fi moderat: din cauza numarului mare de mesaje de spam sau care nu au nici o legatura cu actualul articol, orice comentariu publicat, va fi moderat de catre administrator. Acesta va aparea pe site in urmatoarele 24 de ore.

 

Apreciem Decoratiuni si Aranjamente nunti Suceava, Silozuri cereale
Copyright © 2003-2012 Misiune.ro