19 Iunie-TAȚILOR, ECHIPAȚI-VĂ COPIII PENTRU LUMEA REALĂ! (1)
( Monday, 19 June, 2017 )


„Ca să întoarcă inimile părinților la copii”
(Luca 1:17)

Cercetările arată consecințele „deficitului de tătici”. Prea mulți copii trăiesc astăzi fără implicarea tatălui. Prin urmare, copiii ajung să ia decizii greșite în viața atât în privința relațiilor cât si a căsătoriei Așadar, cum poate un tată să-si echipeze copilul pentru viața în lumea reală?

1) Cunoscându-i gândirea. Încearcă să cunoști ce-l face să tresalte. Întreabă-I ce materii preferă la scoală si care îi dau bătăi de cap. Află ce prieteni are; cu cine își petrece timpul în pauză și după ore.Încearcă să asculți și să înveți. Din când în când, scoate-i în oraș la micul dejun sau la un hamburger; se va simți regește când va fi doar el cu tatăl său!

2) învățându-l să aibă coloană vertebrală. Una dintre tragediile cu care se confruntă tinerii este rata tot mai mare a sinuciderilor. Iar una dintre cauze își are originea chiar în batjocura de pe terenul de joacă. Învață-I pe copilul tău să se apere singur. Învață-l ce înseamnă respectul si cum să se protejeze. Învață-I să vorbească cuviincios în clasă, atunci când nu înțelege lecția sau să afirme cu îndrăzneală ceea ce crede, învață-l să fie încrezător in sine când se confruntă cu un comportament nedrept, deoarece copiii care devin „saci de box” sunt predispuși atacurilor și persecuțiilor

3) Fii o pildă pentru el. Oricât de desăvârșite sunt capacitățile tale de a „tine predici”, dacă nu „faci ce spui”, copilul va auzi un singur lucru: „taca, taca, taca”. Îi poți spune că e important să fii sănătos și activ, dar dacă stai mereu pe canapea ingurgitând chipsuri și uitându-te la meciuri de fotbal, copilul nu va fi convins. Fii un exemplu, făcând sport, urmând un stil de viață sănătos, având activități și interese nobile și vei vedea că i se va părea „super” să fie ca tata!






Alte articole asemanatoare:

Adauga comentariu:

Adauga comentariu nou





Inainte de a fi publicat, comentariul tau va fi moderat: din cauza numarului mare de mesaje de spam sau care nu au nici o legatura cu actualul articol, orice comentariu publicat, va fi moderat de catre administrator. Acesta va aparea pe site in urmatoarele 24 de ore.

 

Apreciem Decoratiuni si Aranjamente nunti Suceava, Silozuri cereale
Copyright © 2003-2012 Misiune.ro