18 Mai - Ce este mândria?
( Saturday, 18 May, 2013 )

- „ …Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriţi.“ Iacov 4.6 -

Mândria este îndumnezeirea eului omului. Cel mândru are o părere înaltă despre sine. El îşi atribuie dreptul la cinstea care aparţine lui Dumnezeu şi numai Lui. Acesta a fost păcatul lui Nebucadneţar, păcat care l-a coborât la nivelul animalelor. Valetul celui din urmă împărat al Germaniei spunea despre stăpânul său: „Dorea să fie centrul oricărei probleme. Cu ocazia unui botez, ar fi vrut să fie în locul copilaşului; cu ocazia unei căsătorii, în locul miresei şi cu prilejul unei înmormântări, în locul defunctului.“

Mândria este caracterizată prin spiritul de independenţă faţă de Dumnezeu. Acesta a fost păcatul lui Adam. Adam şi soţia sa, în loc să fie dependenţi de Dumnezeu, au dorit să fie ca El. Astfel, cel dintâi om a dus întreaga omenire la pierzare. Mândria nu suferă sentimentul de a fi îndatorată nici faţă de Dumnezeu, nici faţă de oameni. Mândria este o nesocotire a altora: „Dumnezeule, Îţi mulţumesc că nu sunt ca ceilalţi oameni… sau chiar ca vameşul acesta“ – iată vorbirea multor semeni! Mândria îi trece pe ceilalţi muritori pe cel din urmă loc. Cel mândru se foloseşte de aproapele său ca de o pânză, pe care să-şi proiecteze propria sa imagine, propria sa personalitate. Mândria este marele obstacol al oamenilor, ca să vină la Mântuitorul sufletelor.


Alte articole asemanatoare:

Adauga comentariu:

Adauga comentariu nou

Inainte de a fi publicat, comentariul tau va fi moderat: din cauza numarului mare de mesaje de spam sau care nu au nici o legatura cu actualul articol, orice comentariu publicat, va fi moderat de catre administrator. Acesta va aparea pe site in urmatoarele 24 de ore.

 

Apreciem Decoratiuni si Aranjamente nunti Suceava, Silozuri cereale
Copyright © 2003-2012 Misiune.ro