Hristos aduce un nou început
( Thursday, 21 December, 2006 )

Japonezii au un mod deosebit de numarare a anilor . Oridecîteori un nou împarat urca pe tron, numaratoarea anilor începe cu anul 1. De exemplu în anul 1989, împaratul japonez Hirohito , domnea deja de 63 de ani. De aceea în calendarul japonez era anul 63. Cînd Hirohito a murit, a fost instalat ca împarat la Japoniei Akihito . În acest fel anul 1990 pentru japonezi a fost anul 1 a lui Akihito iar anul 2007 este anul 17 al lui Akihito.

Acest fapt este valabil si pentru crestini, deoarece venirea Domnului Isus a adus o noua numaratoare a anilor. William Barclay, un vestit comentator biblic , a cuprins acest adevar în declaratia :”numarul anilor înscrisi în calendar, ne arata ca venirea Domnului Isus, a facut ca istoria sa aiba un nou început!” De aceea anul pe care îl începem nu este anul 1 si nici 100 sau 1.000, ci anul Domnului 2007 ! Domnul Isus este pe tron; de aceea putem începe un nou an al Domniei Lui.

Pentru încadrerea în istorie a anului pe care îl începem, folosim notificarea A.D. (Anul Domnului). Desi se foloseste aceasta notificare, pentru multi anul capata o alta semnficatie: îi spun Anul Domnului, dar acestia îsi petrec zilele traind pentru ei însisi,pentru lumea de aici sau pentru pacat. Pot avea cu adevarat un An al Domnului , numai cei în viata carora domneste Hristos si traiesc în fiecare zi doar pentru cauza Împaratiei lui Dumnezeu, împlinind voia Celui Preaînalt.

În anul 2007 , traieste în asa fel încât sa poti spune la sfârsitul lui ca acesta a fost cu adevarat Anul Domnului !


Alte articole asemanatoare:

un comentariu: “Hristos aduce un nou început”

Adauga comentariu:

Adauga comentariu nou

Inainte de a fi publicat, comentariul tau va fi moderat: din cauza numarului mare de mesaje de spam sau care nu au nici o legatura cu actualul articol, orice comentariu publicat, va fi moderat de catre administrator. Acesta va aparea pe site in urmatoarele 24 de ore.

 

Apreciem Decoratiuni si Aranjamente nunti Suceava, Silozuri cereale
Copyright © 2003-2012 Misiune.ro