Astazi vin sa-mi plec genunchi
( Tuesday, 15 November, 2005 )

Repertoriul muzical românesc al sărbătorii Naşteri Mântuitorului include piese muzicale pline de sensibilitate, cum e cazul consacratului colind Astăzi vin să-mi plec genunchi , un colind născut îninimile a 2 români.
Binecunoscutul compozitor Nicolae Moldoveanu a fost cel care a surprins cel mai bine mesajul versurilor lui Simion Cure şi a compus melodia uneia dintre cele mai apreciate colinde româneşti.

Era în toamna anului 1967, toamna târziu, cred că prin noiembrie, povesteşte domnul Moldoveanu. Împreună cu alţi credincioşi eram în casa unei familii sfinte, familia Pintea. Atunci mi-a dat fratele Simion Cure acest text şi m-a rugat să-I compun o melodie.

Astăzi vin să-mi plec genunchi exprimă atitudinea sufletului unui om care a înţeles mesajul Întrupării, dar şi al întregii vieti a lui Cristos, ce a culminat în jertfa supremă de pe Calvar, pentru păcatele fiecăruia dintre noi: o atitudine de smerenie, de acceptare a harului sfânt, de mulţumire pentru jertfa Sa.

Resurse preluate cu acordul Radio Vocea Evangheliei Sibiu.


Alte articole asemanatoare:

2 comentarii: “Astazi vin sa-mi plec genunchi”

1
adriana

aceasta colinda la fel ca si alte cantari compuse de Nicolae Moldoveanue e una sensibila si exprima foarte bine sentimentul de recunostinta fata de nasterea Mantuitorului.HRISTOS S-A NASCUT!FIE SA SE NASCA IN INIMILE TUTUROR!

2
nuşa

este cel mai sensibil colind , iar interpretarea de preotul marian mărcuş este de exceptie.

Adauga comentariu:

Adauga comentariu nou

Inainte de a fi publicat, comentariul tau va fi moderat: din cauza numarului mare de mesaje de spam sau care nu au nici o legatura cu actualul articol, orice comentariu publicat, va fi moderat de catre administrator. Acesta va aparea pe site in urmatoarele 24 de ore.

 

Apreciem Decoratiuni si Aranjamente nunti Suceava, Silozuri cereale
Copyright © 2003-2012 Misiune.ro