Misiune.ro » »
Ghid de citire a Bibliei 2010
( Thursday, 14 January, 2010 )

Vezi aici Ghid-ul publicat pe site

ghiddecitireabibliei2010_matrita.jpg

Ghid de citire a Bibliei
(cu întrebări pentru discuţii în grupele de părtăşie)

Ghidul de citire a Bibliei cu întrebări pentru discuţii în grupele de părtăşie, conţine un program de citire a Bibliei într-un singur an, care, pe lângă textele Sfintei Scripturi menţionate pentru fiecare zi, prezintă şapte întrebări pentru fiecare saptamână, un verset de memorat şi un gând pentru rugăciune.

Aceste întrebări sunt din textele specifice fiecărei săptămâni şi sunt aşezate în pagină cu un spaţiu între ele, pentru ca cei ce urmăresc întrebarea menţionată să poată  nota raspunsul direct sub ele. În acest fel, ghidul devine un caiet de lucru, iar întrebarile trezesc curiozitatea, motiveaza citirea şi conduc spre tematica planificată.

Acest Ghid de citire a Bibliei face parte dintr-un Program naţional de citire a Sfintei Scripturi care se întinde pe o perioada de cinci ani şi cuprinde următoarele teme:

Anul 1.

Ghidul de citire a Bibliei pentru anul întâi de studiu, cuprinde un program de citire a Bibliei în ordine cronologică, urmat de întrebări de observaţie (cine, ce, când, unde). Aceste întrebări au drept scop cunoaşterea evenimentelor principale prezentate de Sfânta Scriptură şi încadrarea acestora în contextul biblic, geografic şi istoric, pentru a ne ajuta la înţelegerea modul în care Dumnezeu le-a folosit pentru împlinirea planului Său. Multe dintre aceste întrebări sunt foarte simple, pentru ca acest program de citire a Sfintei Scripturi să fie accesibil şi celor ce citesc Biblia pentru prima dată.

Anul 2.

Ghidul de citire a Bibliei pentru anul doi de studiu, cuprinde un program de citire a Bibliei în ordine cronologică, urmat de întrebări exegetice, sau conclusive (de ce, ce însemnă, cu ce scop). Aceste întrebări mai profunde, urmăresc adevărurile prezentate de  Sfânta Scriptură cu privire la doctrinele biblice şi ne vor ajuta să înţelegem învăţăturile de bază ale Cuvântului lui Dumnezeu.

Anul 3.

Ghidul de citire a Bibliei pentru anul trei de studiu, cuprinde un program de citire a Bibliei pe cărţi, urmat de întrebări ce urmăresc portretul Domnului Isus prezentat de fiecare carte a Sfintei Scripturi. Aceste întrebări ne vor ajuta sa-L cunoaştem pe Domnul Isus şi să înţelegem planul de mântuire a lui Dumnezeu

Anul 4.

Ghidul de citire a Bibliei pentru anul patru de studiu, cuprinde un program de Citirea Bibliei în mod alternativ, urmat de întrebări legate de personajele Biblice. Aceste întrebări ne vor ajuta să cunoaştem personajele importante menţionate în Sfânta Scriptură şi să le descoperim trăsăturile de caracter,  care merită să fie urmate sau viciile de care trebuie să ne păzim.

Anul 5.

Ghidul de citire a Bibliei pentru anul cinci de studiu, cuprinde un program de Citire a Bibliei în ordine cronologică,  urmat de întrebări ce pun în lumină problemele menţionate de Sfînta Scriptură. Aceste întrebări ne vor ajuta să identificăm problemele pe care le-au avut oamenii în decursul istoriei, modul în care Dumnezeu a lucrat pentru rezolvarea acestora şi ce atitudini au avut cei ce le-au confruntat.

Propunem acest program de citire a Bibliei având ca motivaţie faptul că după douăzeci  de ani de la revoluţie, tot mai puţini credincioşi citesc în mod sistematic Sfânta Scriptură, iar noua generaţie ce nu a cunoscut greutăţile vechiului sistem, nu mai este interesată de Cuvântul lui Dumnezeu. Prin acest Program naţional de citire şi studiere a Bibliei,
dorim să-i ajutăm pe toţi cei ce ni se vor alătura să se întoarcă înapoi la Sfânta Scriptură, unde să-L redescopere pe Dumnezeu şi să înţeleagă modul în care El lucrează în natură  în istorie şi în viaţa umană, găsind astfel răspuns autorizat pentru întrebările şi problemele vieţii.

Stiind că citirea şi studierea Sfintei Scripturi conduce la pocăinţă, entuziasm şi dedicare pentru slujirea lui Dumnezeu, acest program poate fi folosit pentru revigorarea bisericilor mici, sau ca o strategie de misiune şi evanghelizare pentru localităţile fără prezenţă evanghelică.

Deşi acest Ghid de citire a Bibliei este destinat pentru a fi un ajutor pentru timpul devoţional personal, pentru a fi mai eficient, dorim ca cei ce citesc Sfânta Scriptură în mod personal să se întâlnească în prima şi a treia săptămâna din lună, într-un grup de părtăşie în cadrul familiei, între vecini, colegi, sau cunoştinţe, pentru a discuta răspunsul la  întrebările menţionate. În acest fel se va înfiinţa un grup de părtăşie care va avea ca motivaţie studierea Cuvântului lui Dumnezeu, iar cei ce participă îşi împărtăşesc răspunsurile, se corectează reciproc şi se zidesc în credinţă.

Pentru a folosi acest Gihid de citire a Bibliei ca o unealtă pentru plantarea de noi  biserici recomandăm ca cei ce au terminat primul an de citire a bibliei şi au participat în prima şi a treia săptămâna din lună la un grup de părtăşie, în al doilea an de studiu, să înceapă propriul lor  grup de citire a Bibliei, cu care să parcurgă Ghidul de citire a Bibliei din anul întâi şi să se întâlnească cu ei în a doua  şi a patra săptămână din lună,  continuând însă  să citească Sfânta Scriptură şi să participe la grupul iniţial parcurgând Ghidul pentru anul doi de citire a Bibliei . Acest lanţ al grupelor de părtăşie poate continua cu înfiinţarea altor grupe  până la anul cinci.  Aceste grupe de  părtăşie pot fi  înfiintate si în localitatile unde nu exista o prezenţă evanghelica, devenind astfel  nucleul unor noi biserici.

Pentru a urmări desfăşurarea acestui Program Naţional de citire a Bibliei
recomandăm pastorilor sau misionarilor, ca la unul dintre serviciile divine ale Bisericilor în care slujesc, să ţină o predica care va folosi un text din pasajele care au fost citite în acea săptămână.

Pentru toţi cei ce doresc ca pe lângă cuvântul pe care l-au citit să primească şi un mesaj proaspăt din partea lui Dumnezeu putem oferi pentru fiecare zi, prin e-mail, o meditatie biblică, pe care o traducem şi o publicăm pe pagina www.misiune.ro

Pentru a beneficia de această resursă vizitaţi această pagină de internet şi vă înscrieţi on line sau trimiteţi-ne un e-mail cu această solicitare la adresa office@misiune.ro.

Acest Ghid de citire a Bibliei este realizat de echipa misiune.ro, coordonată de Dan Boingeanu şi dr.Cornel Boingeanu. Multiplicarea acestor materiale este permisă doar în număr limitat în cadrul bisericilor locale sau a grupelor de studiu, fără a se realiza o sursă de profit. În oricare altă situaţie, solicitaţi aprobarea echipei  www.misiune.ro care deţine dreptul de copiright.

Preţul acestui „Ghid de citire a Bibliei” în format tipărit, este de 3 lei (plus cheltuielile poştale), iar pentru comenzi folosiţi adresa :  office@misiune.ro

„Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune.” Iosua 1:8

Pastor Dan BoingeanuAlte articole asemanatoare:

3 comentarii: “Ghid de citire a Bibliei 2010”

1
daniel

in leg. cu lectia de studiu biblic din 25.04.2010: nu s-a facut referire la ce insemneaza rece, caldicel si in clocot. aici este cheia intelesului CUVANTULUI DOMNULUI…si se da alt inteles mult mai profund. scrie ca erau bogati,ziceau ei aceasta…aici nu se refera la resurse finciare, materiale ci la partea spirituala.ei faceau amestecatura …adica eu pot putin sa slujesc Domnului,dar daca imi da putere pot mai mult…ceea ce este fals dupa voia Domnului…voia Domnului este galateni 2:20…sa dvina realitate in viata fiecarui copil al Domnului prin credinta. deci ei erau caldicei. scrie foarte clar ca daca ar fi rece SAU in clocot…din starea de rece se ajunge usor in starea de clocot prin PREDAREA TOTALA Romani 12:1-2; rece= copilul Domnului se multumeste cu mantuirea prin credinta din lume , din pacat si ramane pe loc, nu merge pe cale mai departe. cel caldicel este prezentat aici in text ,si are nevoie sa vada si sa inteleaga ce a facut HRISTOS ,face si va face in viata copilului Domnului pana la sfarsit…mai avem Romani 6:10 si Romani 5:10 ;si sa se pocaiasca de starea de caldicel si sa deschida usa pt. DOMNIA,STAPANIREA LUI HRISTOS IN cop. Domnului si prin el aceasta fiind cina vers.20, o partasie intima spirituala materealizata de viata lui HRISTOS in si prin viata copilului Domnului predat in totalitate. aceasta este starea de clocot, adica mireasa lui HRISTOS, care va DOMNII CU HRISTOS in imparatia de o mie de ani; acestia sunt biruitorii…apoc.3:21. descoperirea este de la DUHUL SFANT…DOMNUL SA REVERSE HAR SI LUMINA PESTE NOI, iar noi sa ne lasam luminati sa nu ne trezim numai intrati pe CALE…CI BIRUITORI prin faptul ca a trait HRISTOS IN NOI SI PRIN NOI…AMIN !

2
ema

este fain

3
Agatha

What an awesome way to explain this-now I know eervtyhnig!

Adauga comentariu:

Adauga comentariu nou

Inainte de a fi publicat, comentariul tau va fi moderat: din cauza numarului mare de mesaje de spam sau care nu au nici o legatura cu actualul articol, orice comentariu publicat, va fi moderat de catre administrator. Acesta va aparea pe site in urmatoarele 24 de ore.

 

Apreciem Decoratiuni si Aranjamente nunti Suceava, Silozuri cereale
Copyright © 2003-2012 Misiune.ro